Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa nu a eliberat certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de producţie pentru o societate. Care este motivul

ro

28 Mar, 2019 00:00 1793 Marime text
Societatea SC Ucsat – Acces SRL a depus la Primăria Municipiului Constanţa cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru un proiect aferent parcelei A663/10, lot 1.1.2.1.2, din localitatea Constanţa, însă cererea a fost respinsă. Societatea dorea să construiască un imobil cu utilitate hală producţie, însă municipalitatea a refuzat pe motiv că trebuie elaborată o schiţă de dezvoltare pe termen lung pentru zona respectivă.

Răspunsul primăriei a fost negativ, fiind următoarea motivaţie: „nu se poate pentru construire imobil parter - hală producţie, amplasare cabină paznic și împrejmuire deoarece nu există reglementare - extravilan - «Zonele rezervate dezvoltării localităţii sunt indicative și reprezintă o bază pentru următoarea actualizare a PUG Munincipiul Constaţa. Indicarea zonelor de dezvoltare constituie premize pentru o politică de dezvoltare urbană durabilă care să asigure prezervarea unor terenuri și coridoare necesare extinderii suprafeţelor construite pe termen lung. Elaborarea unei Schiţe de dezvoltare pe termen lung (interval peste 25 de ani) a municipiului Constanţa (SDTLMC) poate fundamenta și o politică funciară coerentă a CLMC.

Se interzice temporar, până la elaborarea unei schiţe de dezvoltare pe termen lung a municipiului Constanţa, autorizarea oricărei construcţii definitive în zonele rezervate unor dezvoltări urbanistice precum și în zona propusă pentru plantare (centura verde).» conform prevederilor art. 47, legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul cu modificările si completarile ulterioare, este necesară întocmirea unei documentaţii urbanistice - plan urbanistic zonal”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 22 Apr, 2019 15:45 si schita nu va venii niciodata in veacul asta.... decat pentru cei,...