Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:02 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platformă de preluare şi depozitare a containerelor, în Portul Constanţa Sud (document)

ro

31 Oct, 2018 00:00 1070 Marime text
Team Logistic Specialists SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului un memoriu de prezentare a unui proiect de construire a unei platforme şi a unei hale, pentru eliberarea avizului de mediu.
 
Astfel, este vorba de construirea unui spaţiu P+1E - spaţiu birouri, construcţie hală parter - spaţiu depozitare, construcţie platformă betonată la cota +1.20 - spaţiu depozitare, descărcare, construcţie platformă betonată cota +0.20 - spaţiu depozitare, descărcare sau parcare, în zona Port Constanţa, zona sud.
 
Traficul de containere în Portul Constanţa Sud este cel mai important trafic care se derulează în această zonă a portului. Serviciile care trebuie asigurate pentru derularea unui trafic modern de containere nu sunt reprezentate numai de încărcarea şi descărcarea containerelor pe şi de pe navele portcontainer, importante sunt şi activităţile de descărcare sau încărcare a mărfurilor din şi în containere, în vederea transmiterii acestora către destinatari.
 
Creşterea traficului portuar va genera venituri suplimentare şi pentru CN APM SA Constanţa prin realizarea investiţiei şi va crea aproximativ 30 de noi locuri de muncă.
 
Amenajarea terenului pe o suprafaţă de 8.525 mp va crea efecte benefice asupra aspectului general al portului şi asupra mediului, după cum reiese din memorandumul depus la APM Constanţa.
 
Societatea a închiriat de la CN APM Constanţa parcela R din port, pe care doreşte să realizeze investiţia. Principalele activităţi pe care le va desfăşura beneficiarul constau în primirea containerelor sosite pe cale maritimă la Terminalul CSCT, depozitarea acestora pe platformă, descărcarea mărfurilor din containere într-o magazie şi expedierea către clienţii săi.
 
Mărfurile de la clienţi sunt descărcate în magazie, după care sunt grupate pe destinaţii şi încărcate în containere. Containerele pline sunt depozitate temporar pe platformă, după care sunt transportate la locul de încărcare pe navă, respectiv Terminalul de Containere.
 
Alipită frontului de sud al magaziei, se va realiza clădirea administrativă, având o suprafaţă de aproximativ 250 mp şi regim de înălţime P+1. Înălţimea liberă va fi de 3 metri la fiecare nivel, iar înălţimea maximă a construcţiei va fi de 11,90 m.
 
Societatea Team Logistic Specialists SRL a luat fiinţă în anul 2004, având sediul social în municipiul Bucureşti. Capitalul social al firmei este de 142.000 de lei, cu un număr de 14.200 de părţi sociale, valoarea unei părţi fiind de 10 lei. Asociaţi în firmă sunt Gabriel Eusebiu Pănoiu şi Cristina Simona Netoiu, fiecare având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50 de procente. Administrator este, pe lângă cei doi asociaţi, şi Daniel Stoica, în calitate de director general.
 
Activitatea principală a firmei constă în „transporturi maritime şi costiere de marfă“. În anul 2015, firma a raportat 34 de angajaţi, cu o cifră de afaceri de 82.200.000 lei, iar profitul a fost de 16.321.469 de lei. În anul fiscal 2016, cifra de afaceri a fost de 104.651.040 de lei, la un număr de 38 de salariaţi, iar profitul a fost de 18.874.580 de lei. Pentru anul 2017, firma a raportat o cifră de afaceri de 118.914.190 de lei, un profit de 18.332.223 de lei, la un număr de 42 de salariaţi.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memorandumul depus la APM Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii