Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:28 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul Urbanistic de Detaliu care vizează edificarea unui alt bloc cu șase etaje între case în Palazu Mare, lansat în consultare publică pe site-ul municipalității (DOCUMENTE)

ro

05 Jan, 2023 00:00 1767 Marime text
  • Amplasamentul vizat prin PUD este municipiul Constanța, cartierul Palazu Mare, parcela Vn385/1/2
  • Inițiatorii Planului Urbanistic de Detaliu sunt Enache și Magdalena Naciadi iar proiectant Bia Arhitect Costel Schiopuleț
  • În fapt, cei doi afaceriști intenționează să construiască un bloc între case în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța
  • Proiectul s-a aflat și pe masa Comisiei tehnice de amenajarea a teritoriului și urbanism
  • Documentația are la baza Certificatul de Urbanism numărul 3048/04.10.2021 eliberat de Primăria Municipiului Constanța
  • Terenul pe care se dorește investiția are o suprafață totală de 833 mp și se află în proprietatea celor doi inițiatori ai Planului Urbanistic de Detaliu
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța până inclusiv pe 05.01.2023, în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu
  • Vă reamintim, în ultima ședință de Consiliu Local Municipal, aleșii constănțeni au votat împotriva unei investiții similare în același cartier, pe strada Rozelor, adică un alt bloc între case, asta pentru că dezvoltatorii imobiliari s-au învăţat că la Constanţa se poate construi orice şi oriunde
 
 
 
 
Primăria Constanța a lansat în consultare propunerile preliminare pentru Planul Urbanistic de Detaliu care vizează edificarea unui imobil de locuințe colective S+P+6etaje+etaj tehnic cu spațiu comercial la parter.

Amplasamentul vizat prin PUD este municipiul Constanța, cartierul Palazu Mare, parcela Vn385/1/2, vezi secțiunea „documente”.

Prin elaborarea documentației de urbanism se dorește stabilirea priorităților de intervenție și reglementarile în domeniul urbanismului ce urmează să fie aplicate în utilizarea terenurilor și construcțiilor în zona studiată.

Inițiatorii Planului Urbanistic de Detaliu sunt Enache și Magdalena Naciadi iar proiectant Bia Arhitect Costel Schiopuleț.

În fapt, cei doi afaceriști intenționează să construiască un bloc în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța.

Astfel, anul trecut la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depus un memoriu de prezentare al obiectivului de investiții.

Proiectul s-a aflat și pe masa Comisiei tehnice de amenajarea a teritoriului și urbanism care l-a avizat.

Valoarea investiției este 5.008.462,90 de lei, iar perioada de implementare este de trei ani de la data emiterii autorizației de construire.

Documentația are la baza Certificatul de Urbanism numărul 3048/04.10.2021 eliberat de Primăria Municipiului Constanța.

Terenul pe care se dorește investiția are o  suprafață totală de 833 mp și se află în proprietatea celor doi inițiatori ai Planului Urbanistic de Detaliu.
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța până inclusiv pe 05.01.2023, în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu care va colecta și va transmite inițiatorului observațiile formulate.

Comunicarea rezultatelor se va face în perioada 05.01.2023 – 15.01 2023.

Vă reamintim, în ultima ședință de Consiliu Local Municipal, aleșii constănțeni au votat împotriva unei investiții similare în același cartier, pe strada Rozelor, adică un alt bloc între case, asta pentru că dezvoltatorii imobiliari s-au învăţat că la Constanţa se poate construi orice şi oriunde.

Proiectul de hotărâre nr. 716/2022 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobile locuințe colective P+4-6E, str. Rozelor nr. 5, parcelele VN 387/3/1 și VN 387/4, investitor societatea Cambela Prod SRL primise aviz negativ și de la Comisia nr.2 de Urbanism a Consiliului Local Constanța. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Proiectul a fost respins! Consilierii municipali USR Constanţa se vor opune aprobării PUD pentru un bloc cu 6 etaje pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii