Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:46 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe spaţiul verde Notarii publici din Constanţa Agnes Alina şi Eugen George Anastase vor un bloc vizavi de City Mall (galerie foto)

ro

08 Dec, 2015 00:00 3041 Marime text


După extinderea City Mall din parcul Tăbăcărie, locuitorii din zona Soveja au parte de o nouă „surpriză“, întru fericita urbanizare a municipiului: încă două spaţii, dintre care unul este spaţiu verde, ar putea fi sacrificate pentru construcţia unui imobil cu şase etaje şi a altuia cu trei etaje. Primul va fi situat în zona blocurilor X1-V1, iar cel de-al doilea va fi amplasat pe strada Soveja nr. 19A.
 
Recent, pe spaţiul verde dintre blocuri, aproape de locul unde a rămas ca moştenire din vremea comunismului o bară de bătut covoare, a apărut o pancartă care înştiinţează locuitorii din apropiere despre intenţia de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal. Iniţiatorii PUZ-ului, delimitat de straja Soveja (N), aleile Cameliei şi Brânduşelor, strada Mioriţei (S), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (V), aleile Magnoliei, Voinicului şi strada Primăverii (E), vor să studieze zona pentru a stabili reglementări noi cu privire la regimul de construire, diversificarea funcţiunilor din zonă, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor.
 
Cei interesaţi, iniţiatorii PUZ-ului, sunt doi notari publici din Constanţa, Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastase, şi Monica Manu, iar elaboratorul PUZ-ului este firma Usonia SRL. Contactată telefonic, notarul public Agnes Alina Anastase a recunoscut că intenţia de elaborare a acestui PUZ le aparţine. „Da, este vorba despre noi, dar pentru alte detalii referitoare la construcţie va trebui să luaţi legătura cu firma proiectantă“, ne-a îndrumat Agnes Alina Anastase.
 
În apropiere de staţia autobuzului 102, imediat după intersecţia cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, notarii publici Eugen George şi Agnes Alina Anastase intenţionează să ridice un imobil cu regim de înălţime Demisol-Parter+6 etaje, imobil cu funcţiuni mixte - locuire, servicii, comerţ şi alimentaţie publică. Procentul de Ocupare a Teritoriului propus este de 70%, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului, de 4%. Astfel, Zona de reglementare ZRE2 se transformă în Zona de reglementare ZRL4.
 
Pentru cel de-al doilea imobil, tot pe strada Soveja, dar mai aproape de sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Primăverii, la numărul 19A, studiat prin acelaşi PUZ, celălalt iniţiator, Monica Manu, propune construirea unui imobil cu regim de înălţime D+P+3 etaje, imobil cu funcţiuni mixte - locuire, servicii, comerţ şi alimentaţie publică. Astfel, Zona de reglementare ZRL2a se transformă în Zona de reglementare ZRM1 - zonă mixtă. POT propus este de 75%, iar CUT - 2,86.
 
Publicul interesat este invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a PUZ-ului până pe 11.12.2015. Observaţiile sunt necesare în vederea stabilirii cerinţelor de elaborare şi vor fi transmise către Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa. Între 22 decembrie şi 15 ianuarie 2016 este programată etapa elaborării propunerilor - consultare documentaţie, iar până pe 22 ianuarie vor fi comunicate rezultatele.

Ti-a placut articolul?

Comentarii