Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:18 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă autorizație de construire pentru Gela Gropoșilă de la Smarald Lake Residence SRL

ro

04 Oct, 2021 00:00 824 Marime text
  • Document important pentru Smarald Lake Residence SRL
  • Gela Gropoșilă modifică proiectul în curs de executare, din municipiul Constanța
 
Primăria Constanța a emis pe 1 octombrie o nouă autorizație de construire pentru Smarald Lake Residence, pentru investiția pe care o are pe strada Smaraldului, din Constanța. Amintim că și zilele anterioare, municipalitatea a emis o autorizație pentru investitorul de la malul mării.
 
Astfel, prin AC 777 din 1.10.2021, Smarald Lake Residence SRL, va modifica proiectul de pe strada Smaraldului, nr. 18, autorizat cu AC 1090 din 10.09.2018 „Modificare AC nr. 834/2015 prin schimbare de funcțiune corp c1 și c2 din locuințe colective în locuințe colective și hostel, supraetajare cu două niveluri corp c1 și c2, modificare volumetrică, recompartimentari interioare corp c1 și c2, împrejmuire teren și organizare șantier cu intrare în legalitate și construire corp c3 - imobil P+5E+6E, hostel” prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața desfășurată cf. Art.2 alin (4) a^1 al legii nr. 50/1991, recompartimentări interioare, remodelare volumetrică la corpul c1 și c2 supraetajarea se va autoriza numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării”.
 
Amintim că zilele trecute, municipalitatea a emis un alt act pentru societatea menționată. Astfel, prin AC 768 din data de 27 septembrie 2021, primăria a eliberat documentul pentru „Modificare AC nr. 1090 din 10.09.2018 – modificare AC nr. 834/2015 prin schimbare de funcțiune corp C1 și C2 din locuințe colective în locuințe colective și hostel, supraetajare cu două niveluri corp C1 și C2, modificare volumetrică, recompartimentari interioare corp C1 și C2, împrejmuire teren și organizare șantier cu intrare în legalitate și construire corp C3 - imobil P+5E+6ER, Hostel” prin extindere corp C3 ȘI schimbare regim de înălțime din P+4E+5Er+6Er în P+M+4E+5Er+6Er, recompartimentări interioare, remodelare volumetrică”, cu condiția încadrării în Hmax = 27 metri, respectării tuturor reglementărilor urbanistice aprobate și a legislației în vigoare. Documentul e valabil 12 luni.
 

Proces pentru restituirea avansului

 
Amintim că în luna ianuarie 2021, judecătorii de la Tribunalul Constanța au deci restituirea avansului oferit de un potential cumpărător către Smarald Lake Residence SRL. Soluția pe scurt: „Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul T.C.I. în contradictoriu cu pârâta Smarald Lake Residence SRL şi Gela Gropoşilă. Dispune rezoluţiunea promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare autentificată sub nr 554/09.11.2016 de notar public Dumitra Cristina din culpa promitentei vânzătoare. Obligă pârâta Smarald Lake Residence SRL să restituie reclamantului T.C.I. suma de 50.000 euro reprezentând dublul avansului achitat la momentul încheierii promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare. Obligă pârâta Smarald Lake Residence SRL să plătească reclamantului T.C.I. suma de 6386,5 lei cheltuieli de judecată din care 3.000 lei onorariu avocat şi 3.386,5 lei contravaloare taxă de timbru achitată de reclamant. Obligă reclamanta Smarald Lake Residence SRL să achite în contul local de taxe judiciare de timbru al Municipiului Constanţa suma de 1.727,5 lei reprezentând cuantum ajutor public judiciar reprezentând scutire taxă de timbru acordată reclamantului. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 20.01.2021”.
 

Investiții în Mamaia Nord

 
Amintim că la începutul lunii septembrie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar al societății Smarald Lake Residence, din Mamaia Nord.
 
APM a decis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare, pentru proiectul: „Modificare proiect în curs de execuție autorizat cu AC NR. 265/08.05.2020 - Construire locuință unifamilială P+1E prin  extindere și supraetajare și modificare în imobil P+4E+spații tehnice și terasă circulabilă, cu funcțiunea de locuințe de cazare tip apartament „sistematizare verticală, împrejmuire teren și organizare de șantier”,  propus a fi amplasat în oraș Năvodari, zona Mamaia Nord,  str. M12, nr. FN, lot 2, nr. cadastral /CF 117535,  județul Constanța.
 

Document de urbanism, respins de primărie 
Smarald Lake Residence SRL a solicitat de la Primăria Constanța eliberarea unui certificat de urbanism pentru edificarea unui imobil de șase etaje pe strada Rubinului din municipiul Constanța.

 
Astfel, prin documentația cu numărul 1843 din data de 4 iunie 2021, Smarald Lake Residence SRL poate împrejmui terenul și să organizeze șantierul pentru lucrările de amenajare în incintă. Docuemntația a venit cu următoarea mențiune: „Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: construire imobil D+P+M+6E+etaj tehnic cu funcțiuni mixte: parcare la demisol, spațiu comercial și hostel la parter, locuințe colective și hostel la mezanin și etajele 1-6, etaj tehnic întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (regim de înălțime)
 
Notă: Conform reglementarea tehnică "Normativ de siguranţă la foc a construcţiilor" Indicativ P118-99 punctul 1.2.23. ″Demisol - nivel construit al clădirii având pardoseala situată sub nivelul terenului (carosabilului) înconjurător cu maximum jumătate din înălţimea liberă a acestuia şi prevăzut cu ferestre în pereţii de închidere perimetrală. Demisolul se consideră nivel suprateran al construcţiei. Atunci când pardoseala este situată sub nivelul terenului (carosabilului) înconjurător cu mai mult de jumătate din înălţimea liberă, se consideră subsol şi se include în numărul de niveluri subterane ale construcţiei”.
 

Amintim că în februarie 2020, Smarald Lake Residence SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru ridicarea unui imobil de șase etaje, pe strada Rubinului, județul Constanța. În acest sens, societatea a depus la APM Constanța proiectul „Construire hostel D+P+Mezanin+6e și împrejmuire teren“ cu încadrare în regimul maxim de înălțime = 27 metri,  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, strada Rubinului nr.7, județul Constanța.

 

Despre Smarald Lake Residence

 
Societatea a fost înființată în anul 2019, cu sediul social în municipiul Constanța, pe strada Smaraldului. Capitalul social este de 200 de lei, iar asociat unic este Gela Gropoșilă. Administratori sunt Marian și Gela Gropoșilă.
 
Pentru anul 2019, societatea a raportat 4 salariați, la o cifră de afaceri de 0 lei, cu o pierdere de 302.221 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Gela Gropoșilă de la Smarald Lake Residence SRL își modifică blocul de pe strada Smaraldului, din Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii