Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:15 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouã pensiune pentru turişti se va construi în Eforie Sud!

ro

15 Oct, 2016 00:00 1917 Marime text
Numãrul tot mai mare de turişti care ajung pe litoral în fiecare varã şi care au început sã prefere şi staţiunile din sudul litoralului îi determinã pe oamenii de afaceri din zonã sã investeascã în pensiuni, case de vacanţã şi hoteluri, sperând în acest fel sã îşi rotunjeascã veniturile în perioada sezonului estival. 

Recent, un investitor a decis sã construiascã o pensiune turisticã în localitatea Eforie Sud, în acest sens fãcând demersurile necesare pentru obţinerea acordului de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Astfel, investitorul Mihai Chicoş a depus un memoriu la APM Constanţa pentru proiectul „Construire imobil D+P+2E cu destinaţie turisticã şi împrejmuire teren“, care ar urma sã fie ridicat pe strada Proiectata FN, lot 840, oraş Eforie Sud. În documentul depus, acesta motiveazã necesitatea construirii pensiunii precizând cã fluxul turistic tot mai mare şi cererea sporitã de spaţii de cazare a determinat dezvoltarea continuã a construcţiilor de vile, pensiuni şi hoteluri. Prin intermediul acestei investiţii beneficiarul propune realizarea unui imobil cu regim de înãlţime D+P+2E, cu terasã circulabilã ce va avea funcţiunea de pensiune turisticã, într-o zonã ce prezintã mare potenţial turistic şi de agrement situatã în partea de nord-vest a localitãţii Eforie Sud, pe partea dreaptã a DN 39 Constanţa - Mangalia, la aproximativ 160 metri Est de lacul Techirghiol. „Beneficiarul Mihai Chicoş deţine în zona studiatã un teren în suprafaţã totalã de 300 mp conform actelor şi mãsurãtorilor cadastrale, în baza certificatului de moştenitor. Destinaţia terenului stabilitã prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate, confirmatã prin Certificatul de urbanism nr. 233/08.08.2016, emis de Primãria Eforie (anexa 3), este de locuinţe“, se aratã în memoriu. Folosirea actualã a terenului este cea de curţi-construcţii. Terenul face parte din zona de impozitare A şi are urmãtoarele vecinãtãţi (anexa 4): nord - domeniu public - str. Pietonalã, sud - domeniu public - str. Pietonalã, est - proprietate privatã lot 839, vest - proprietate privatã - lot 841. Construcţia propusã va avea regim de înãlţime D+P+2E, cu terasã circulabilã,imobilul va avea destinaţie turisticã şi va gãzdui 8 unitãţi de cazare, fiecare cu câte douã locuri. Obiectivul va funcţiona doar pe perioada sezonului estival. 

Suprafaţa construitã propusã este de 106,20 mp, iar pensiunea va avea o suprafaţã desfãşuratã totalã de 452,50 mp. Circulaţia principalã în zonã se va realiza de pe b-dul Republicii şi aleile proiectate. Accesul pietonal în clãdire se face de la nivelul parterului, pe latura de nord a amplasamentului, iar pensiunea va avea şi 5 locuri de parcare. Terenul rãmas liber va fi sistematizat şi plantat cu gazon şi plante decorative pe o suprafaţã de 150 mp. În memoriul depus, amplasamentul pe care se propune realizarea obiectivului nu se aflã în interiorul sau în vecinãtatea unei arii naturale protejate de tip Sit Natura 2000, acesta este situat la o distanţã de cca. 160 m est de limita ariei speciale de protecţie avifaunisticã ROSPA0061 Lacul Techirghiol, la cca. 410 m vest de ROSPA 0076 Marea Neagrã şi la aproximativ 600 m sud-vest de ROSCI 0197 Plaja submersã Eforie Nord-Eforie Sud. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii