Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metfor Travel a obținut Certificatul de Urbanism pentru Vila Știrbey din Mamaia

ro

19 Oct, 2020 00:00 1422 Marime text
  • Primăria Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism pentru societaeta Metfor Travel SRL
  • Societatea va investi în amenajarea imobilului Vila Știrbey
  • Certificatul de Urbanism e valabil 12 luni
 
Primăria Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism pentru societaeta Metfor Travel SRL, privind recondiționarea imobilului Vila Știrbey din Mamaia, județul Constanța.
 
Astfel, municipalitatea a emis Certificatul de Urbanism cu numărul 3231 din data de 16 octombrie 2020, pentru firma Metfor Travel SRL, privind investiția imobiliară din stațiunea Mamaia, localitatea Constanța. Conform documentului menționat, se are în vedere realizarea de „ recompartimentări, consolidări, amenajări interioare și exterioare, modificare acoperiș pentru realizare mansardă vila stirbey. Împrejmuire teren, amplasare firme și organizare de șantier”. Valabilitatea documentului este de 12 luni.
 
Amintim că PUD-ul iniţiat de Metfor Travel SRL în vederea reabilitării Vilei Ştirbey din stațiunea Mamaia a fost aprobat în ședința de Consiliu Local Municipal în luna iunie a acestui an.

În data de 03.03.2020 beneficiarul a demarat porcedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic de Detaliu pentru lotul 10, Careul 41 din staţiunea Mamaia, depunând declaraţia de vecinătăţi în vederea notificării proprietarilor limitrofi. Beneficiarul a depus anunţul privind consultarea asupra propunerilor preliminare PUD, înregistrat cu nr. 43559/03.03.2020 şi fotografiile cu amplasarea panoului pe teren.

Conform anunţului de consultare, cetăţenii interesaţi au fost invitaţi să consulte documentaţia de urbanism disponibilă la sediul Primăriei Constanţa, Serviciul Strategii şi PlanifIicare Urbană. Prin adrese au fost notificaţi proprietarii parcelelor vecine cu privire la elaborarea PUD, fiind transmise un număr de 2 notificări către proprietarii învecinaţi.

Conform datelor de identificare transmise de către iniţiatorul PUD, prin declaraţia de vecinătăţi înregistrată sub nr. 43572/03.03.2020, pe tot parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică nu s-au depus solicitări de la persoanele interesate care vizează reglementările propuse.
 

Date din Planul de Urbanism de DetaIiu


Obiectivul studiat - parcela IE: 230627, pe care se află Vila Ştirbey, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, în centrul istoric al staţiunii Mamaia, careul 41, lot 10. Imobilul se situează în zona de protecţie a unui monument istoric, respectiv la cca 50 m distanţă spre sud faţă de monumentul istoric de valoare naţională Fosta Vila Regală, azi Club „Castel”, înscris la poziţia 596 - judeţul Constanţa, în Lista Monumentelor Istorice, Anexă a Ordinului Ministrului Culturii nr. 2828/24.12.2015, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 113 bis, din 15.02.2016, arh. Mario Stoppa, 1926. Lotul face parte dintr-o parcelare datând din jurul anului 1924, când situaţia loturilor existentă la acea vreme a fost modificată. Lotul îşi păstrează forma originală şi este mărginit de alei care şi-au păstrat traseele iniţiale. Fosta vilă regală este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice întocmită în anii 1991-1992, aprobată în Comisia Naţională a Siturilor şi Ansamblurilor Istorice, menţionată în art. 59 al Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Ulterior apare în Lista Monumentelor Istorice, actualizată şi publicată în anii 2004, 2010 şi 2015. Prima lotizare a staţiunii Mamaia s-a realizat în anul 1906, de către arhitectului peisagist francez Edouard Redont. După Primul Război Mondial, în 1924, parcelarea staţiunii Mamaia a fost modificată. Loturile au fost reduse ca suprafaţă la 300-500 mp, iar lotizarea a fost extinsă spre nord, în etape succesive, până la localitatea Mamaia Sat. Cele 8 vile construite în anii 1930, existente şi astăzi, şi-au păstrat arhitectura iniţială, realizată în stiluri diverse: neoromânesc, modernist, modernist cu influenţe balcanice, dar majoritatea au fost modernizate după 1990, pierzând detalii şi materiale originare. Dintre toate vilele existente în această lotizare, Vila Ştirbey se remarca din punct de vedere urbanistic, arhitectural şi memorialistic.
 

Metfor Travel SRL, în datele Registrului Comerţului 

 
Înfiinţată în anul 2016, Metfor Travel SRL are sediul social în oraşul Ovidiu. Capitalul social subscris, de 3.200.000 de lei, integral vărsat, este compus din 320.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt: Metfor Alfa SRL, cu sediul în oraşul Ovidiu, şi Metacom Anticor SRL, cu sediul în oraşul Ovidiu, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Persoane împuternicite ale societăţii, care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, sunt Radu Otilia-Florica şi Apolozan Mădălina-Beatrice.


Citeşte şi:

PUD-ul iniţiat de Metfor Travel pentru reabilitarea Vilei Ştirbey din Mamaia, la vot în Consiliul Local Municipal Constanța (documente)

Vila Ştirbey din staţiunea Mamaia va intra în reabilitare. Investitorul, Metfor Travel, a solicitat acord de consultare publică (document)

Municipalitatea a demarat consultarea publică privind PUD-ul iniţiat de Metfor Travel SRL. Este vorba despre Vila Ştirbey din Mamaia

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii