Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:44 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lângă hotel Scandinavia Iulia Bratu, parteneră de afaceri cu Mihaela Elvira Gherasim Tănase, clădeşte 14 apartamente (document)

ro

13 Nov, 2015 00:00 1530 Marime text
Un  imobil de patru nivele va „răsări“ în staţiunea Mamaia, în zona Club Scandinavia.  Iulia Bratu, o parteneră de afaceri a unei apropiate de-a lui Sorin Strutinsky este investitorul al cărui proiect se află astăzi pe masa Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa. Foarte interesant este că proiectantul, binecunoscuta firmă Planara Building Works SRL, spune că scopul şi importanţa proiectului se pliază pe strategia generală de dezvoltare durabilă a municipiului Constanţa. „În acest sens, principalele preocupări are administraţiei publice locale au fost modernizarea infrastructurii urbane şi reabilitarea staţiunii Mamaia“. Ar putea fi o explicaţie pentru multitudinea de construcţii care au asaltat Mamaia.

Iulia Bratu va ridica aici clădirea pe un teren de 392 de metri pătraţi, rezultaţi din alipirea a două loturi de teren, conform actului de alipire 1092/15.06.2015. În septembrie, municipalitatea a eliberat certificatul de urbanism necesar investiţiei, care atestă că, în prezent, acolo este un teren liber, precum şi că destinaţia stabilită prin planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului aprobate sunt de cazare, alimentaţie publică, funcţiuni mixte.

Blocul de patru nivele, din care ultimul retras, va avea  funcţiunea de locuinţe colective. De la parter şi până la etajul trei vor fi câte trei apartamente pe nivel, iar la etajul patru vor fi două unităţi locative, de 80 de metri pătraţi, cu baie şi bucătărie. Spaţiul verde reprezintă 38% din suprafaţa terenului rămas după construirea a 14 locuri de parcare. „Alte 4 locuri de parcare vor fi asigurate prin închiriere în parcarea din vecinătate“, se mai arată în memoriul de prezentare. Accesul auto în zonă se realizază pe aleea ce face legătura cu bulevardul Mamaia. Parcajele necesare vor fi închiriate de la SCIL Confort Urban Constanţa.

Afacere „la cheie“ pentru apropiata lui Strutinsky

Deşi Iulia Bratu dezvoltă acest proiect ca persoană fizică, ea a înfiinţat, în septembrie 2007, firma Diva’s Saloon SRL, având, la acel moment, sediul pe bulevardul Tomis nr. 221 şi ocupându-se de „coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare“. Firma apare în prezent cu întrerupere temporară de activitate la Registrul Comerţului, dar Iulia Bratu nu se mai numără printre acţionari.
 
Din Monitorul Oficial aflăm că, în 2009, asociatul unic, Iulia Bratu, şi-a cesionat integral părţile sociale către asociatul cooptat, SC Vancluse Invest SA, retrăgându-se totodată din societate. Tot atunci, a renunţat şi la a mai fi administratorul firmei, locul său fiind luat de Mihaela Elvira Chiriac (actuală Gherasim Tănase), numită pentru un mandat de şapte ani (adică până în mai 2016).
 
Despre Mihaela Elvira Gherasim Tănase se ştie că este legată de universul afacerilor din sfera Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, fiind administratorul multora dintre firmele în care cei trei sunt asociaţi sau acţionari.
 
Revenind însă la parcursul firmei Diva’s Saloon SRL, fondată de Iulia Bratu, aflăm că, în august 2009, Vancluse Invest SA îşi cesionează 1% din capitalul social deţinut către Mihaela Elvira Gherasim Tănase, aceasta fiind şi administrator, şi asociat (1%) în firmă. Din aprilie 2015, firma şi-a întrerupt temporar activitatea (până în aprilie 2018). Actualmente, sediul social al firmei funcţionează la o adresă de pe strada Constantin Bobescu, în baza unui contract de comodat emis de Tănase Cadastru SRL. La aceeaşi adresă funcţionează şi Vancluse Invest SA. Cât despre această societate pe acţiuni, acţionari în firmă sunt Tănase Cadastru SRL (aleea Muzicii nr. 17) şi Niculina Gherasim, mama Mihaelei Elvira, fiecare având câte 50% dintre participările în firmă.
 
Vancluse Invest SA, cu un capital social de 92.000 de lei, este administrată de Mihaela Elvira Gherasim Tănase şi se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“ (cu excepţia reorganizării, lichidării judiciare). Cenzorii au fost stabiliţi în urmă cu mai puţin de un an, pentru un mandat de trei ani, aceştia fiind Mădălina Bisceanu, Cadar Julide şi Alina Irina Iosif. Aceasta din urmă este cenzor şi în firma de suflet a lui Radu Mazăre, Nisipuri SA. Mădălina Bisceanu este directorul Pomacost SA. Mihaela Elvira Gherasim Tănase a fost şi ea cenzor supleant la Pomacost SA, acum fiind administrator în firmă, după cum arată datele de la Registrul Comerţului.

Despre unele societăți administrate de Mihaela Elvira Gherasim Tănase, CDS Project SRL, New Home Construct SA şi Panel Building System SRL, este cunoscut faptul că se află în vizorul DNA, fiind firmele prin care procurorii Anticorupţie spun că Sorin Strutinsky ar fi primit peste 2 milioane de euro pentru a interveni la instituţii publice în vederea plăţii unor lucrări. Este vorba despre primul dosar în care este judecat Sorin Strutinsky.
 
În secţiunea "Documente", puteţi vizualiza memoriul de prezentare a proiectului. 

Citeşte şi

Nume cu rezonanţă în vizorul DNA. Totul despre societăţile către care Sorin Strutinsky ar fi direcționat banii de la denunţător 

Rechizitoriu: Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii