Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:29 21 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lăcaş de cult pe şoseaua Mangaliei. Arhiepiscopia Tomisului, act de urbanism de la Primăria Constanţa

ro

09 Jun, 2018 00:00 3649 Marime text
Arhiepiscopia Tomisului a solicitat un act de urbanism de la Primăria Constanţa pentru Parohia „Sf. Muceniţa Filofteia“. Este vorba despre Autorizaţia de construire nr. 641 din 7.06.2018, care presupune „Construire imobil - lăcaş de cult Parohia «Sfânta Muceniţă Filofteia», în suprafaţă construită de 220,17 metri, suprafaţă construită desfăşurată de 349,53, cinci locuri parcare în incintă“. Parohia este situată pe şoseaua Mangaliei nr. 80A - zona Billa.
 
Reamintim că municipalitatea a emis şi Certificatul de urbanism nr. 2462 din 16.08.2017, care constă în „Construire paraclis cu caracter provizoriu - intrare în legalitate. Cu respectarea retragerilor faţă de limitele terenului impuse prin reglementările urbanistice aprobate pentru zona în care se află imobilul“.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, în anul 2012, Primăria Constanţa a atribuit în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului terenul în suprafaţă de 1.109 mp situat pe şoseaua Mangaliei, zona Billa, în vederea ridicării unui lăcaş de cult. De altfel, pe data de 20.04.2012, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat că, în urma parcurgerii etapei de încadrare din şedinţa Comitetului Special Constituit, s-a luat decizia supunerii procedurii de adoptare fără aviz de mediu faţă de notificarea privind „Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil cu funcţiunea lăcaş de cult - Parohia «Sfânta Filofteia» şi imobil parter cu funcţiunea muzeu“. Amplasamentul propus - municipiul Constanţa, şoseaua Mangaliei nr. 80A, zona Billa, judeţul Constanţa.
 
În calendarul sfinţeniei creştine, la 7 decembrie este pomenită Sfânta Muceniţă Filofteia, ale cărei moaşte se găsesc de şapte veacuri la Curtea de Argeş. Sfânta Muceniţă Filofteia este una dintre sfintele muceniţe cele mai cinstite de pe teritoriul României. Numele său mai poate fi întâlnit şi în forma Filofteea sau (mai rar) Filoteea/Filoteia.
 
Citeşte şi:
 
Ce a solicitat şi a obţinut Parohia „Sfânta Filofteia“ de la Primăria Constanţa

Certificatul de urbanism, emis Undă verde de la Primăria Constanţa pentru un nou lăcaş de cult pe şoseaua Mangaliei

O nouă biserică în stil maramureşean se va construi în Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius s 08 Jun, 2018 23:17 Sunt prea putine biserici ... :)