Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jetfly Hub SRL, undă verde pentru şantierul terminalului de încărcare şi descărcare a produselor petroliere

ro

21 Apr, 2018 00:00 4303 Marime text
Pe data de 20 aprilie, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 1648 pentru solicitantul Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA. Actul fusese solicitat de CN APM Constanţa pentru Jetfly Hub SRL, care va amenaja şi îmbunătăţi terenul pentru organizarea de şantier în vederea înfiinţării unui terminal de încărcare şi descărcare a produselor petroliere. Terminalul va fi amplasat în incinta Portului Constanţa, parcela 2.1, rădăcina MOL IIS.
 
Reamintim că societatea Jetfly Hub SRL intenţionează să investească într-un terminal de încărcare şi descărcare a produselor petroliere - Jet Sea Constanţa, care va fi amplasat în Portul Constanţa. În acest sens, compania a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Terminalul Jet Sea Constanţa, terminal de încărcare/descărcare produse petroliere“.
 
Totodată, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 3776 din 13.12.2017 pentru Jetfly Hub SRL, în vederea amenajării unui terminal de încărcare/descărcare produse petroliere. Lucrările se vor desfăşura în Portul Constanţa Sector Sud, parcela nr. 2.1, pe un teren în suprafaţă de 85.335 mp. Terenul pe care urmează să se realizeze lucrările de infrastructură portuară este situat în Portul Constanţa, administrat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, în conformitate cu prevederile contractului de concesiune nr. LO4113/31.10.2008, încheiat între CN APMC şi Ministerul Transporturilor (fost Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - MTI).
 
CN APMC îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, în conformitate cu prevederile HG nr. 76/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificările şi completările ulterioare. Obiectivul instalaţiei Terminalul Jet Sea Constanţa constă în preluarea şi stocarea temporară a combustibilului de aviaţie descărcat din vapoare sau cazane CF şi încărcat apoi în diferite mijloace de transport, în concordanţă cu politica de marketing (vapoare, cazane CF, autocisterne).
 
Conexiunea dintre terminal şi dana maritimă se va face prin intermediul conductelor de descărcare-încărcare, care vor fi îngropate la 1,5 m adâncime şi conectate la colectorul de racordare a vapoarelor. În momentul de faţă, există un deficit de carburant JET pe piaţa din România, deficit pe care SC Jetfly Hub SRL doreşte să-l acopere prin operaţiuni de import, stocare şi distribuţie via auto sau CF. Se are în vedere şi exportul via vapor. Cantitatea aproximativă avută în vedere a fi acoperită prin operaţiunile de mai sus se ridică la peste 100.000 de tone lunar. Se aşteaptă, de asemenea, o creştere a consumului de carburant JET, având în vedere dezvoltarea traficului aerian, atât civil, cât şi militar, dar şi integrarea României în structurile NATO.
 

Jetfly Hub SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Jetfly Hub SRL este o societate comercială cu specific de preluare, stocare, livrare de carburant tip JET utilizat pentru alimentarea aeronavelor. Acest profil este nou în peisajul activităţilor private române de business, având în vedere că ceilalţi operatori de pe piaţă fie au capital mixt, fie străin. Înmatriculată în anul 2012, firma are sediul social în municipiul Ploieşti. Capitalul social subscris, de 3.341.200 de lei, integral vărsat, este compus din 334.120 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Master Chem Oil DMCC, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, Dubai, reprezentată de Berendel Angel Cristian, este asociat unic. Jetfly Hub SRL se ocupă de fabricarea altor produse chimice n.c.a.
 
În anul fiscal 2014, compania cu un singur salariat a declarat o cifră de afaceri şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul 2015, Jetfly Hub SRL a avut 11 salariaţi, o cifră de afaceri de 59.967 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 19 salariaţi, cifră de afaceri de 559.991 de lei şi profit de zero lei.
 
Angel Cristian Berendel, un om de afaceri din Prahova, este fratele lui Dan Florian Berendel, care a fost trimis în judecată alături de Sebastian Ghiţă în dosarul „Tracia-Asesoft“. Angel-Cristian Berendel este asociat în Chemical Market Industrial SRL, Master Chem Oil SRL, Master Worldwide Travel SRL, Petrochemical Industrial SRL, Trialum Comimpex SRL, Trimob Invest SRL (dizolvare conform art. 235 din Legea nr. 31/1990).
 
Citeşte şi:
 
Jetfly Hub SRL investeşte în Portul Constanţa Terminal de încărcare şi descărcare a produselor petroliere, pe un teren deţinut de CN APM SA (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii