Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în sudul judeţului Constanţa pentru dezvoltarea producţiei în acvacultură (document)

ro

04 Dec, 2019 00:00 2432 Marime text

Robolus SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţ a un memoriu de prezentare necesar în elaborarea Planului Urbanistic Zonal - „Investiţii productive în acvacultură în amenajarea piscicolă Iortmac-Saharlale-Ceamurlia”.
 
Obiectivul este amplasat în judeţul Constanţa, comuna Lipniţa, extravilan, parcela Ps 639. Suprafaţa terenului ce a generat PUZ este de 10.000 mp. La nivel economic, se vor obţine o valorificare a terenului, aflat în momentul actual în extravilan, şi o extindere a funcţiunilor cu implicaţii la nivel social prin dezvoltări noi în domeniul construcţiilor, producţiei şi turismului. Terenurile supuse investiţiei au destinaţia de păşune, bazin apă stătătoare şi teren arabil, fiind aflate în extravilan.
 
Amplasamentul se află situat în UAT Lipniţa, adiacent drumului DN3 ce leagă Bănesa de Lipniţa şi face parte din extravilanul comunei Lipniţa, prin urmare nu este încadrat în reglementările Planului Urbanistic General aprobat prin HCL Lipniţa nr. 14/2016. 
Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de modernizarea exploataţiei piscicole şi creşterea competitivităţii economice a companiei prin dezvoltarea capacităţii de producţie şi implementarea de tehnologii de producţie moderne.
 
Concret, sunt urmărite următoarele obiective: îmbunătăţirea construcţiilor şi dotărilor aferente amenajării piscicole pentru eficientizarea producţiei de peşte şi procesării acestuia, dotarea investiţiei cu echipamente specifice pentru îmbunătăţirea modului de lucru, precum şi pentru întreţinerea echipamentelor, implementarea unui sistem de utilizare a energiei regenerabile, prin achiziţia de panouri fotovoltaice, care prin gradul ridicat de eficienţă va conduce la minimizarea pierderilor energetice, inclusiv optimizarea cheltuielilor pentru consumul energetic. De asemenea acest sistem va reduce gradul de poluare şi impactul asupra mediului.
 
Beneficiarul, Robolus SRL, prin Sorin Hertea, propune dezvoltarea unei zone cu activităţi economice, productive, agricole şi de agroturism.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii