Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție în Mamaia Minihotel pe plajă. A fost eliberat certificatul de urbanism

ro

21 Nov, 2022 14:53 1978 Marime text
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru o persoană fizică, pentru desființarea unui spațiu comercial din Mamaia.
 
Mai exact, prin CU 2961 din data de 21 noiembrie 2022, în stațiunea Mamaia, zona Chioșc Răcoritoare Azur, parcela 227337, localitatea Constanța. Este vorba de desființarea unui spațiu comercial parter și construire imobil P+1-2E cu funcțiunea de spații comerciale, alimentație publică la parter și cazare la etaje. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Reamintim că la finele verii, APM Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „DESFIINTARE SPATIU COMERCIAL PARTER SI CONSTRUIRE IMOBIL P+1-2E CU FUNCTIUNEA DE SPATII COMERCIALE/ALIMENTATIE PUBLICA LA PARTER SI CAZARE LA ETAJE – CU INCADRAREA IN PREVEDERILE ART. 8, AL. 4 DIN LEGEA 50/1991 ACTUALIZATA”, propus a fi amplasat in jud. Constanta, mun. Constanta, Statiunea Mamaia – Chioșc racoritoare Azur, titular fiind Elena Stercu.
 
Conform documentului depus la Mediu, terenul în suprafață de 224 mp este deținut de Stercu Elena, identificat cu nr. cadastral 227337. Pe acest teren este situat un spațiu comercial în suprafață de 64 mp, ce va fi desființat și va fi construit un imobil cu o suprafață construită la sol de 221,2 mp, o suprafață desfășurată de 689,76 mp, care are un regim de înălțime de P+1-2E ce va avea astfel:
  • La parter spații comercial și alimentație publică
  • La primul etaj – 7 camere și spații commune
  • La al doilea etaj – 8 camere și spații commune.
 
2019
 
Reamintim că în urmă cu 3 ani, era anunțat faptul că Tanase Naciadis, naşul lui Gheorghe Hagi, va ridica un bloc P+1-2 etaje în Mamaia, zona chioşc răcoritoare Azur. În acest sens, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 109 din data de 14 ianuarie, care presupune următoarele: „Construire imobil P+1-2e, unitate de cazare şi comerţ, împrejmuire teren şi organizare de şantier“.
 
Reamintim că, în iunie 2017, societatea Elcos Company SRL, al cărei asociat unic este Tănase Naciadis, a solicitat şi a obţinut, de la Primăria Municipiului Constanţa, autorizaţia de construire nr. 816 pentru amenajarea unei plaje turistice. Este vorba despre o plajă situată în staţiunea Mamaia, sector VII, subsector 18.
 
Mai mult, în anul 2014, Tănase Naciadis a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a unui proiect ce prevede construirea unui imobil P+1-2 etaje, cu funcţiunea hotel şi spaţiu comercial, care va fi realizat în intravilanul municipiului Mamaia, în zona hotelului Neptun, adiacent promenadei de acces către plajă. Beneficiarul proiectului a dobândit terenul în baza contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 2834/22.07.2002. Prin certificatul de urbanism nr. 1350/28.05.2014 eliberat de Primăria Constanţa, se legitimează folosirea actuală a terenului de spaţiu comercial, precum şi destinaţia stabilită prin planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului aprobate de locuinţe de vacanţă. Viitoarea clădire va avea o suprafaţă construită de 150 de mp şi suprafaţă de desfăşurată de 600 mp. La parter se vor organiza recepţia, o încăpere pentru bagaje, restaurantul, o bucătărie şi două spaţii comerciale. Etajele 1 şi 2 vor cuprinde câte şapte camere, fiecare dintre ele dispunând de baie proprie şi terasă. Construcţia va avea pereţii exteriori din zidărie de ceramică eficientă termic.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii