Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Un PUD pentru construirea unui imobil a fost lansat în consultare publică (DOCUMENT)

ro

04 Nov, 2023 16:41 1467 Marime text
  • Publicul este invitat să transmit observații asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității în atenția Serviciului Planificare Urbană până pe 16.11.2023
  • Observatiile pot fi transmise prin e-mail la : primarie@primaria-constanta.ro
  • Planul Urbanistic de Detaliu se realizează pentru modificarea reglementărilor urbanistice privind retragerile față de limitele de proprietate laterale și posterioare pentru construire imobil S+P+1E – locuință unifamilială, împrejmuire teren și organizare șantier conform certificatului de urbanism nr.2503/17.10.2022
  • Terenul care generează PUD are suprafața de 277 mp și provine din comasarea a două loturi


Primăria Constanța a lansat în consultare publică asupra propunerilor preliminare de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu generat de imobil situat pe strada Maior Gheorghe Murea nr.12-14 din municipiul Constanța.
Publicul este invitat să transmit observații asupra documentelor disponibile online pe site-ul municipalității în atenția Serviciului Planificare Urbană până pe 16.11.2023.
Observatiile pot fi transmise prin e-mail la : primarie@primaria-constanta.ro, prin posta la adresa :
Primaria Municipiului Constanta : Bd.Tomis nr.51,etaj 2,cam.212 Birou Planificare Urbana sau depuse la registratura Primăriei Municipiului Constanța,la Centrul de Informare Cetățeni,din incinta City Park Mall.

Beneficiarul PUD-ului este Elena Dăscălescu iar elaborator MBVGRUP SRL.
Comunicarea rezultatelor se va face în perioada 17.11.2023 - 26.11.2023.
Planul Urbanistic de Detaliu se realizează pentru modificarea reglementărilor urbanistice privind retragerile față de limitele de proprietate laterale și posterioare pentru construire imobil S+P+1E – locuință unifamilială, împrejmuire teren și organizare șantier conform certificatului de urbanism nr.2503/17.10.2022.

Singura documentație de urbanism elaborată pentru zona amplasamentului este Planul Urbanistic General.Conform Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG Constanța aprobat cu HCL 653/25.11.1999 a cărui valabilitate a fost prelungită și detaliată cu HCL 429/30.09.2019 amplasamentul studiat face parte din zona de reglementare ZRL2a (Locuințe individuale și colective medii cu max.P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție) cu POT max.=45% și CUT max.=1,35.

Terenul studiat este amplasat pe frontul de nord/vest al străzii Maior Gheorghe Murea,la cca.35m de intersecția acesteia cu strada Mihai Viteazu (situată la nord/est). Terenul care generează PUD are suprafața de 277 mp și provine din comasarea a două loturi: strada Maior Gheorghe Murea nr.12 - teren cu suprafață de 189 mp acte (196 mp.măsuratori) și strada Maior Gheorghe Murea nr.14-teren cu suprafața de 81 mp (acte și măsurători).

În prezent, pe amplasament există două corpuri de clădire cu regimul de înălțime parter și funcțiunea locuință individuală.
Potrivit documentației, pricipala concluzie rezultată din studiul geotehnic este aceea că realizarea unui subsol este imperativă,în scopul obținerii unui teren de fundare cu capacitate portanta îmbunătățită,după îndepartarea straturilor de umpluturi care nu pot constitui suportul pentru fundațiile clădirii, vezi secțiunea „documente”.


PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

PUZ iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, lasat în consultare publică (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii