Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:32 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Răspuns negativ pentru Liliput CO SRL de la Primăria Constanța. Modificări dorite la Curtea Brâncovenească

ro

15 Sep, 2023 17:00 625 Marime text
  • Primăria Constanța a elibert un document de urbanism pentru Liliput CO SRL
  • Răspunsul a fost negativ pentru ce a cerut societatea pe care funcționează Curtea Brâncovenească.
 
 
Primăria Constanța a elibert un document de urbanism pentru Liliput CO SRL care dorește să elaboreze o investiție pe strada Vasile Lupu nr. 43-45 din Constanța, unde funcționează Curtea Brâncovenească.
 
Potrivit CU 2523 din data de 14 septembrie 2023, Primăria Constanța a decis că documentul nu poate fi utilizat pentru: „Schimbare de destinatie parter din ceainărie în spațiu comercial și recepție, etaj 1 din bibliotecă, birouri si librarie in alimentatie publica si etaj 2 si 3 din camin in spatii de cazare in regim hotelier” Întrucât nu se încadrează în prevederile reglementărilor urbanistice aprobate prin HCL nr.191/11.04.2007”. Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 
Reamintim că Primăria Constanța a mai avut de analizat o cerere pentru eliberarea unui Certificat de Urbanism pentru Liliput Co SRL, cerere depusă de Marcel Bouroș, om de afaceri constănțean, care a candidat la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Constanța, în 2012, fiind candidat independent.

 
Prin CU 2653 din 8 septembrie 2021, Liliput Co SRL dorea să intre în legalitate cu lucrările efectuate la imobilul de pe strada Vasile Lupu (Curtea Brâncovenească). Mai precis, au fost efectuate lucrări de construire executate fără autorizație conform notei de constatare eliberată la data de 5 aprilie 2021 – „Recompartimentări interioare, închidere terasă est cu structură ușoară, modificare terasă vest, schimbare de destinație parter din ceainărie în spațiu comercial și recepție, etaj 1 din bibliotecă, birouri și librărie în alimentație publică și etaj 2 și 3 din cămin în spații de cazare în regim hotelier”, întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate.
 
Poliția locală, serviciul disciplina în construcții, a fost cea care a efectuat verificările la imobilul unde funcționează Curtea Brâncovenească, în aprilie 2021. În urmă verificărilor au fost constatate mai multe nereguli. Printre acestea se numără schimbarea detinației etajului 1 din bibliotecă, birouri și librărie în salon de servire, prin construirea unui perete de compartimentare între birou și bibliotecă. A rezultat astfel o bucătărie de 29, 3 mp pentru desfășurarea activităților de alimentație publică. La parter s-a realizat pe latura de est închiderea terasei existente cu structură metalică și policarbonat. Totodată, a fost desființată rampa de acces pentru persoane cu handicap și s-au creat trepte de acces.
 
Despre Liliput Co SRL
 
Firma a fost înființată în anul 1994, cu sediul social pe strada Vasile Lupu, din localitatea Constanța. Asociat unic este  Marcel Bouroș. Tot el deține și funcția de administrator la societatea care în anul 2020 a raportat 42 de salariați, cu o cifră de afaceri de 8.584.832 lei, cu un profit de 178.561 lei. În anul 2021, firma a raportat 42 de salariați, 8,2 milioane lei cifră de afaceri și un profit de 1,32 milioane lei. În anul 2022, firma a raportat 47 de salariați, o cifră de afaceri de 9,1milioane lei și un profit de 303.606 lei.


PRECIZĂRI:
 

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Liliput Co SRL va elabora un PUZ pentru terenul unde funcționează Curtea Brâncovenească din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii