Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobilele învecinate, neînsorite, iar ambulanţele nu vor trece PUD-ul firmei Alexio Star Development Sun SRL, contestat de vecini

ro

22 May, 2020 00:00 1253 Marime text
 
  • A fost publicat raportul informării şi consultării publicului pentru Planul Urbanistic de Detaliu - Reglementarea amplasării construcţiilor pe parcela, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 269.
  • Iniţiatorul PUZ-ului este SC Alexio Star Development Sun SRL
  • Asociații în firmă sunt: De toate în Construcții SRL, Io Star Development Sun SRL, Morar Anca, Șufană Ioana
 
Primăria Constanţa a făcut public raportul informării şi consultării publicului pentru Planul Urbanistic de Detaliu - Reglementarea amplasării construcţiilor pe parcela, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 269, iniţiat de SC Alexio Star Development Sun SRL. În data de 02.03.2020 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic de Detaliu - Reglementarea amplasării construcţiilor pe parcela, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 269, depunând planul de situaţie cu adresele poştale în vederea identificării şi notificării proprietarilor. Beneficiarul a depus anunţul privind consultarea asupra propunerilor preliminare PUD înregistrat cu nr. 59870/31.03.2020 şi fotografiil cu amplasarea panoului pe teren. Anuntul privind consultarea asupra propunerilor preliminare PUD a fost postat pe pagina de Internet a Primăriei în perioada 31.03.2020-15.04.2020, conform adresei din data de 31.03.2020. Prin sesizările nr. 66017/15.04.2020, 65141/13.04.2020, 66342/15.04.2020, 65733/15.04.2020 au fost transmise următoarele observaţii:  specificarea şi respectarea distanţelor faţă de limitele de proprietate; se contestă propunerea amplasării construcţiilor pe limitele de proprietate (nu se asigură însorirea imobilelor învecinate şi distanţele minime necesare intervenţillor în caz de incendiu sau a ambulanţelor); corelarea înălţimii maxime de 20 metri cu numărul de niveluri admise S+D+P+6; asigurarea locurilor de parcare (numărul locurilor de parcare la nivelul solului este insuficient); respectarea distanţei minime între noile imobile şi locurile de parcare aferente imobilelor existente; amplasarea platformei de gunoi ce va deservi noile imobile, la distanţă foarte mica (mai putin de 10 metri) faţă de imobilele din cadrul Asociatei de proprietari "Ansamblu Marco".
 
Pe parcelă se intenţionează amplasarea unor locuinţe de serviciu, colective, cu regimul de înălţime maxim (S+D+)P+6E, cuprinzând mai multe tronsoane de apartamente, spaţii comune şi garaje. Obiectivul propus se încadrează din punct de vedere funcţional în prevederile PUZ-ului aprobat. Construcţiile principale vor cuprinde apartamente, pe teren putând fi amplasate alte funcţiuni complementare permise prin regulamentul de urbanism: garaje, spaţii pentru comerţ de proximitate, birouri, depozitari. Pe terenul rămas liber se vor amenaja locuri de parcare, terase în aer liber, spaţii verzi, circulaţii şi utilităţi. Imobilul va cuprinde maximum 100 de apartamente, cu o suprafaţă desfăşurată de maximum 15.690 mp.
 

Date din PUD

 
În prezent, terenul studiat este liber de construcții. Spre nord-est se află o parcelă pe care este amplasat un spațiu comercial, de depozitare și expunere, utilizat în prezent de Mobexpert. Spre sud-vest se află mai multe parcele, în general libere de construcții, pe unele fiind amplasate parcări pentru autovehicule. Spre bd. Aurel Vlaicu se află un spațiu comercial, Casa „Shutzu”. Suprafața parcelei studiate este de 4.483 mp, având formă trapezoidală și dimensiunile maxime în plan de 22.27 metri la stradă și cca 226.74 metri în adâncime, pe direcția NV-SE. Parcela se învecinează astfel: la nord-est - parcele aflate în proprietate privată a persoanelor fizice și juridice, nr. cad. 246580; la nord-vest - HCN 592/100, domeniu public; la sud-est - bd. Aurel Vlaicu, domeniu public; la sud-vest - parcele aflate în proprietate privată a persoanelor fizice și juridice. Terenul aflat în studiu este integral proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice. În prezent aparține societății Alexio Star Development Sun conform actului de proprietate. Conform PUZ, se va rezerva pentru mărirea amprizei bd. Aurel Vlaicu o suprafață de 383 metri. Aceasta va trece din domeniu privat al persoanelor fizice și juridice în domeniu public conform procedurilor legale, fără a împiedica emiterea autorizațiilor de construire pe parcelă până atunci. Pe parcelă se intenționează amplasarea unor locuințe de serviciu, colective, cu regimul de înălțime maxim (S+D+)P+6E, cuprinzând mai multe tronsoane de apartamente, spații comune și garaje. Obiectivul propus se încadrează din punct de vedere funcțional în prevederile PUZ-ului aprobat. Construcțiile principale vor cuprinde apartamente, pe teren putând fi amplasate alte funcțiuni complementare permise prin regulamentul de urbanism: garaje, spații pentru comerț de proximitate, birouri.
 

Alexio Star Development Sun SRL, în datele Registrului Comerțului

 
Înmatriculată în anul 2018, Alexio Star Development sun SRL are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 2.000 lei, integral vărsat, este compus din 200 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Asociați persoane juridice sunt: De toate în Construcții SRL (reprezentată de Șufană Ioana), cu 10% din capitalul social, Io Star Development Sun SRL (reprezentată de Șufană Ioana), cu 10% din capitalul social. Asociați persoane fizice sunt: Morar Anca, cu 1% din capitalul social, Șufană Ioana, cu 79% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, este Șufană Ioana. Situația financiară pe anul 2018 arată astfel: niciun salariat, o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 20.473 lei.
 
Citeşte şi:
 
Consultare publică pentru PUD-ul inițiat de Alexio Star Development Sun SRL. Firma va investi în blocuri de șase etaje în Constanța

Imobile de șase etaje, cu mai multe tronsoane, pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii