Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gropoșila Iulian, document depus la Mediu pentru un PUZ la Istria, județul Constanța

ro

10 Nov, 2023 17:00 1088 Marime text
  • Preşedintele Consiliului de Administrație al Termoficare Constanța SRL este Iulian-Aurel Gropoşilă, care este și consilier onorific al primarului Vergil Chițac
 
Gropoșila Iulian – Aurel a depus un document la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța cu privire la „Elaborare Plan  Urbanistic Zonal generat de parcela A 154/117-LOT 2/1( nr. cad. 103692) pentru introducere în intravilan ca trup izolat cu funcțiuni mixte”.
 
Preşedintele Consiliului de Administrație al Termoficare Constanța SRL este Iulian-Aurel Gropoşilă, care este și consilier onorific al primarului Vergil Chițac.
 
Amplasamentul va fi amplasat în județul Constanța, comuna Istria, extravilan, parcela A 154/117-LOT 2/1( nr. cad. 103692), în partea de sud a comunei Istria la intersecția drumurilor județene DJ 226 și DJ 226 A, lângă Mânăstirea Sf. Ilie Histria. Terenul studiat prin PUZ are suprafața de 8.580 mp. Pe terenul ce a iniţiat elaborarea PUZ-ului se propune modificarea zonei funcţionale existente (cea de teren agricol), prin crearea a douã zone funcţionale astfel:
· M1 – Zona mixtã;
· DP – Zona dotãri edilitare, parcare, circulatii și spaţii verzi.
 
M1
- clãdirile vor fi dispuse pe lot avand acces direct dintr-o circulatie publica sau dintr-o alee interioara;
- se recomandã ca parcelele sa aiba forme regulate;
- se admit operatiuni de divizare, comasare, reconfigurare a parcelelor cu respectarea legislatiei in vigoare fara elaborarea altor de planuri urbanistice – numarul de parcele nu se limiteaza;
- În condițiile în care parcelele nu respectă condițiile de suprafață sau de deschidere la front stradal, se vor opera comasări de parcele astfel încât suprafața minimă să fie atinsă.
- Se admit operațiuni de divizare, comasare, reconfigurare a parcelelor cu respectarea legislației în vigoare fără elaborarea de planuri urbanistice daca se respectă cumulativ suprafețele minime - minim 250 mp, deschiderea minima la strada - 8 m pentru cladiri insiruite si 12 m pentru cladiri izolate sau cuplate - adancimea mai mare sau cel putin egala cu latimea parcelei; Pentru parcelele cu suprafate mai mari de 1000 mp – rezultate din geometria neregulata a terenului initial – regula cu adancimea mai mare sau cel putin egala cu adancimea nu se aplica.
- Este permisã parcelarea directa fãrã deocumenaţii de urbanism dacã se încadreazã în prevederile RLU şi a planşelor anexă.
 
Pentru zona M1 înălțimea maximă admisă va fi de S(D)+P+2-3E, iar zona DP va avea un regim de înălțime S(D)+P.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și
Prelungire de mandat la Termoficare Constanța SRL pentru consilierul personal al primarului Chițac!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii