Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:10 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ani de aşteptări Centrul Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, aproape de finalizare!

ro

30 Nov, 2016 00:00 1647 Marime text
Mai este puţin de lucru la Centrul educativ pentru Tineret pe care Consiliul Judeţean îl amenajează pe locul fostului cinematograf „Republica”. Recent, Primăria Municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism nr. 3986 Consiliului Judeţean Constanţa pentru proiectul „Completări tehnice punere în funcţiune dotări Lotul 2, aferente investiţiei «Centru multifuncţional educativ pentru tineret în imobil existent - Cinematograful Republica»“. Imobilul este situat pe bulevardul Ferdinand, fost Republicii, nr. 56, din Constanţa.
 
Reamintim că la data de 1 aprilie 2013 începeau lucrările care ar fi trebuit să transforme cinematograful „Republica” în Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret - Centrul Cultural „Jean Constantin“. Acestea ar fi trebuit să fie gata - după mai multe amânări - pe data de 31 decembrie 2015. Cu toate că lucrările efective de construcţie s-au finalizat încă de anul trecut, proiectul s-a împotmolit la procedura de achiziţie a dotărilor. Aceasta a fost lansată încă din vara anului trecut, dar este încă în derulare, din cauza a două contestaţii.
 
La 16 august 2016, în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, aleşii judeţeni au fost chemaţi să aprobe proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei de finalizare a proiectului „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret” până la 1 noiembrie 2016.
Totodată, prin semnarea Actului Adiţional la contractul de finanţare nr. 3703/01.04.2013 au fost aprobate şi cheltuielile necesare finalizării acestuia, în sumă de 3.653.114,00 de lei, cu TVA inclus, sumă neeligibilă în cadrul proiectului. Valoarea proiectului iniţial a fost de 11.836.478,69 de lei, din care CJC contribuie cu 503.727,93 de lei.
 
Obiectivul general al proiectului a fost creşterea calităţii vieţii şi a infrastructurii sociale din Polul Naţional de Creştere Constanţa şi crearea de noi locuri de muncă, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirilor în care se desfăşoară activităţi socio-culturale, precum actualul cinematograf „Republica”, pentru noi activităţi de educaţie, integrare / reintegrare socială, recreere oferite tinerilor care convieţuiesc în arealul Polului Naţional de Creştere - Constanţa, judeţul Constanţa, Regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est.

CJC va acţiona în instanţă executanţii şi furnizorii

Consiliul Judeţean Constanţa precizează în motivarea proiectului de hotărâre că va acţiona în justiţie în vederea recuperării sumelor alocate din fonduri proprii (după data de 31.12.2015) de la executanţii şi furnizorii cu care CJC a încheiat contracte, în condiţiile în care depăşirea termenului de 31.12.2015 se dovedeşte a fi din vina acestora. Potrivit anexei proiectului, executanţii şi furnizorii vizaţi de CJC au fost: Eurodidactica SRL, iar pentru Lotul 2 (echipamente): Magic View SRL, dar şi societatea Donicris Company SRL, constructorul din cadrul proiectului.
 
Citeşte şi:

CJC cheamă în judecată vinovaţii pentru întârzierea proiectului. Centrul „Jean Constantin”, finalizat în luna noiembrie?

Licitaţie la CJC. Dotări de aproape 3 milioane de lei pentru Centrul multifuncţional educativ pentru tineret (galerie foto+document)

Adio, Cinema Republica! Cu câteva luni înainte de data finalizării proiectului, CJC a inaugurat începerea lucrărilor (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii