Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru trei blocuri de 10 etaje construite în vecinătatea Pădurii Comorova, la Olimp. Cine este investitorul (DOCUMENT)

ro

26 May, 2022 00:00 3883 Marime text
  • Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protectia Mediului Constanța  poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul investitorilor Paulina și Ion Fleancu.
 
„Construire 3 imobile 3S+P+10E duplex – apartamente de vacanta, piscina, bar, imprejmuire teren si organizare de santier, cu respectarea reglemnetarilor urbanistice din documentatia de urbanism puz, aprobata prin hotararea Consiliului Local nr. 217/25.09.2019”, amplasat în județul Constanța, mun. Mangalia, localitatea Olimp, str. Olimp, nr. 25, lot 1 si lot 2. Terenul apare în proprietatea celor doi, conform unui act datat în 2021.
 
Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protectia Mediului Constanța  poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.
 
Raportul privind impactul asupra mediului poate fi consultat la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc in data de 27.06.2022, in judetul Constanta, mun. Mangalia, stațiunea Olimp, str. Olimp, nr. 16 (complex Novum by the Sea) începand cu ora 15.
 
Terenul propus pentru realizarea investiției este situat in intravilanul localității Olimp, str. Olimp, nr. 25, lot 1 si lot 2, conform planului de încadrare în zonă, având urmãtoarele vecinãtãţi:
➢ la Nord — IE 107478;
➢ la Est —str.Olimp;
➢ la Sud — str. Olimp;
➢ la Vest — teren Consiliul Local Mangalia
 
Conform Certificatului de urbanism nr. 566/ 08.09.2021 emis de Primaria Mun. Mangalia, folosința actuală a terenului este cea de teren liber, iar terenul este înregistrat la categoria de folosință “curti-construcții”.
 
Cele 3 imobile vor fi alcatuite din:
• Corp A 120 apartamente și 12 Duplex
• Corp B 108 apartamente și 12 Duplex
• Corp C 120 apartamente și 12 Duplex
 
Pe terenul studiat se află în prezent 308 arbori din speciile Jenupar (Juniperus communis), Pin negru (Pinus nigra). Ca locuri de parcare, se propune realizarea lor astfel: subsol 1 – 142 de locuri, subsol 2 – 160 de locuri și subsol 3 – 162 de locuri. Proiectul complet depus la APM Constanța poate fi consultat în secțiunea „Documente”.
 
Așa cum reiese din informările anterioare, asociat cu terenul în cauză este și omul de afaceri Fleancu Ionuț Cosmin, care deține, printre altele, și Novum by The Sea din aceeași stațiune din sudul litoralului.
 
Novum by The Sea se află în imediata vecinătate a investiției de mai sus, pe strada Olimp nr. 16. La adresa respectivă apare punct de lucur al firmei Fapaco SRL, conform Confidas. Este unul dintre resorturile de lux, inaugurate în pandemie, unde au participat personalități din înalta societate, vedete, etc. Printre invitații la deschidere s-au numărat Andreea Esca, Adina Buzatu, Delia sau Mihaela Borcea, cea din urmă investitor pe malul mării și fosta soție a omului de afaceri Cristi Borcea.
 
Pe terenul pe care urmează să fie edificate blocurile de 10 etaje apare punct de lucru al firmei Novum Business Invest SRL, existând un contract de superficie, valabil de la data de 12.11.2020 până la data de 12.11.2031.
 

Despre Novum Business Invest SRL

 
Fondată în anul 2015, societatea are sediul în București, pe strada Unirii din Sector 3. Asociați sunt Ionuț Cosmin Fleancu, care deține 75% și Dan George Dobre, care deține restul de 25% din capitalul social. Cei doi sunt și administratorii firmei. În 2020, firma a raportat 19 salariați, la o cifră de afaceri de 163.861.565 lei, cu un profit de 54.929.702 lei.
 
 
Conform confidas.ro, pe Dan George Dobre îl regăsim și în firmele Novum Business Invest SRL și Plevnei Residence Imobiliar SA.
 
Ionuț Cosmin Fleancu apare și în Eurofond Invest SRL, Fapaco Recycle Services SRL, Fapaco SRL, Mobilis Prod Impex SRL, Novum Business Invest SRL și Pacii Residence SRL.
 

Fapaco SRL

 
Fleancu Paulina apare în firma Faparo SRL, asociată alături de Ionuț Cosmin Fleancu, unde cei doi au și calitate de administratori. Sediul social al firmei înființate în 2018 este tot în București, pe strada Unirii. În 2020, firma a raportat 310 salariați, la o cifră de afaceri de 118.434.944 lei, cu un profit de 20.787.356 lei. Fapaco SRL deține în totalitate Fapaco Recycle Services SRL, cât și asociat (50%) în Pacii Residence SRL, cea din urmă în ființată anul acesta, 2022, alături de KTK Steel Distribution SRL.
 
KTK Steel Distribution SRL este deținută de Cucu Iulian și Cucu Ana Maria, cea din urmă fiind administrator. Compania a raportat o cifră de afaceri de peste 145 milioane lei, cu un profit de aproximativ 1,9 milioane lei. Cei doi mai dețin și KTK Steel Production SRL, cât și Isabi Beauty Salon SRL.
 

Bucur SA

 
În anul 2020, pe piața imobiliară din Capitală avea loc o mișcare care s-a remarcat imediat. Retailerul bucureștean Bucur, controlat de SIF Muntenia, vrea să acorde dezvoltatorului imobiliar Novum Business Invest, deținut de Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre, dreptul de a construi pe unul dintre terenurile din Sectorul 6 un ansamblu rezidențial în schimbul a circa 170 de apartamente, conform profit.ro.



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii