Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru blocurile de 11 etaje, ridicate de Sunrise Tours SRL, la Constanța. Când va avea loc

ro

23 Dec, 2021 00:00 3108 Marime text
 • Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc online în data de 18.01.2022
 • În 21 martie 2021, a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 943
 • Pe terenul identificat mai sus se propune realizarea a patru blocuri de locuințe cu un subsol comun pe două niveluri
 
Agenția pentru Protecţia Mediului Constanta anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul societății Sunrise Tours SRL, pentru edificarea a patru blocuri de 11 etaje.
 
Este vorba de proiectul „Construire ansamblu locuințe colective S+P+11+11D cu comerț de proximitate la parter” propus a fi amplasat în municipiul Constanța, B-dul Mamaia, nr.296-296A.
 
Tipul deciziei posibile luate de APM Constanța poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.
 
Raportul privind impactul asupra mediului poate fi consultat la sediul APM Constanța din municipiul Constanța, str. Unirii, nr.23. Documentele menţionate sunt  disponibile şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului    va avea loc online în data de 18.01.2022, începând cu ora 12.
Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind documentele menţionate la sediul APM Constanta din municipiul Constanta, str. Unirii, nr.23, până la data de 18.01.2022.
 
Cum va arăta imobilul
 
În 21 martie 2021, a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 943, prin care terenul prezenta următoarele sarcini:
 • Terenul intravilan în suprafață de 9.626 mp se află în proprietatea Sunrise Tours SRL
 • Pe acest teren a fost aprobat prin HCL 127 din data de 29.04.2020 PUZ pentru zona delimitată de strada Unirii și alei carosabile
 • Terenul face parte din zona protejată conform Listei monumentelor istorice, care nu impune zonă de protecție și nici interdicții de construire
 • Terenul are folosință actuală de curți construcții și face parte din ZRL6 – subzone locuințelor colective cu comerț de proximitate la parter cu clădiri având regim de construire continuu sau discontinuu și înplțimi maxime de S+P+11+11D niveluri
 
Pe terenul identificat mai sus se propune realizarea a patru blocuri de locuințe cu un subsol comun pe două niveluri și spații pietonale la nivelul parterului. Spațiile pietonale cuprind un parc plantat în sol adânc cu arbori înalți și un loc de joacă aflat în centrul geometric al dalei pietonale.
 
Funcțiile propuse sunt următoarele:
 • La subsol 1 și subsol 2: parcare autoturisme, 4 noduri circulație verticală, adăpost protecție civilă, spații tehnice
 • La parter: parcaje auto deschise, 4 holuri de acces în blocuri, 4 noduri circulație vertical, spații tehnice, comerț de proximitate
 • La etajele 1-10: apartamente cu partiu obișnuit <100 mp, 4 noduri de circulație verticală
 • La etajele 11-11D: apartamente de tip duplex sub 100 mp cu acces doar la nivelul etajului 11, 4 noduri de circulație verticală.
La nivelul solului, terenul are două zone de acces pietonal și carosabil, ambele pe strada Unirii. Cele patru blocuri sunt deservite de două zone dotate cu pubele de gunoi amplasate în vecinătatea aleilor carosabile, cu robinet de apă pentru curățare, care sunt situate la distanța de peste 10 metri de ferestrele apartamentelor.
 
Imobilul va avea 328 de apartamente de sub 100 mp, iar valoarea investiției este de 79.123.750 lei. Cele 328 de apartamente vor fi de 1, 2 și 3 camere, iar spațiile comerciale vor fi în număr de 6.
 
Contactat telefonic de către cotidianul ZIUA de Constanța, investitorul, George Ghiuri a precizat că vor fi aproximativ 390 de locuri de parcare.
 
Primul certificat de urbanism pentru investiție fusese eliberat la data de 15 februarie 2019. În 2019, Sunrise Tours SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu de prezentare pentru emiterea de aviz de mediu aferent proiectului de construire a unui ansamblu de locuințe colective cu comerț de proximitate la parter, situat pe bulevardul Mamaia nr. 296-296A, Constanța.

 
Sunrise Tours SRL, în datele Registrului Comerțului
 
Înființată în anul 2001, firma are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 2.000 lei, integral vărsat, este compus din 200 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Asociații persoane fizice sunt Ghiuri Zoe și Ghiuri Dumitru, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi sunt și administratorii societății, care se ocupă de dezvoltare imobiliară. În anul 2020, firma a raportat 6 salariați, la o cifră de afaceri de 3.303.447 lei, cu un profit de 411.721 lei.
 
Conform Confidas.ro, Dumitru Ghiuri mai este asociat în Dados SRL și Intensiv Estival SRL, cât și administrator la Bufet Sirel SRL. Zoe Ghiuri este asociat și în firmele Aer Festival SRL, Clever Brands International SRL, Partslife Packaging Disposal Service Romania SA, Rasova Wine SRL, Sorla M D SRL și la Underground Club SRL.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Un nou certificat de urbanism eliberat pentru administratorii SC Sunrise Tours. Vor să ridice un imobil de 11 etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii