Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se obtine o autorizatie de constructie

ro

13 Jan, 2010 03:06 1974 Marime text
cons.jpgÎn sprijinul celor care doresc eliberarea unei autorizaţii de construcţii, directorul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est, Gigi Chiru face o serie de precizări în legătură cu actele necesare şi durata eliberării acesteia.

Astfel, acest act se eliberează în termen de 30 de zile de la data depunerii documentaţiei în vederea autorizării executării lucrărilor de bază dar şi a celor necesare organizării şantierului. Pentru eliberarea acestei autorizaţii la sediul autorităţii trebuie să se depună o serie de acte: certificatul de urbanism, actul doveditor al titlului de proprietate asupra imobilului, documentaţia tehnică (D.T.) pentru autorizarea executării lucrărilor de bază şi D.T.-ul pentru organizarea executării lucrărilor dar şi avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism, dovada achitării taxelor aferente şi raportul de audit energetic pentru lucrări de intervenţie în sensul creşterii performanţei energetice a clădirilor.

Valabilitatea acestei autorizaţii se stabileşte de emitent şi poate fi de cel mult 12 luni. Construcţia trebuie începută în intervalul de valabilitate al autorizaţiei iar în cazul în care lucrarea nu se poate încadra în termenul prevăzut, din motive justificate, este nevoie de prelungirea valabilităţii acesteia de autoritatea emitentă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii