Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Fundația Gheorghe Haliț modifică biserica pe care o ridică în zona Palas

ro

09 Jan, 2024 09:51 1229 Marime text
Facebook.com/Fundatia Gheorghe HalitPrimăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru Fundația Gheorghe Haliț prin administrator, pentru modificarea investiției din Constanța.
 
Este vorba de AC 12 din data de 8 ianuarie 2024, prin care se dorește modificarea proiectului incurs de execuție autorizat cu AC 255 din 17 martie 2022 – „Construire Biserică Ortodoxă cu hramul "Sfîntul Gheorghe - Buna Vestire-Sfîntul Antonie de la Iezer"- cu anexă socială la demisol, parcare, împrejmuire teren și organizare de șantier, post trafo, repoziționare biserică” prin micșorare arie construită și înălțime biserică. Documentul este valabil 12 luni.
 
Amintim că Fundația Gheorghe Haliț a primit, în ianuarie 2022, de la Primăria Constanța, autorizația de construire pentru ridicarea unei biserici ortodoxe care va purta hramul „Sfântul Gheorghe – Buna Vestire – Sfântul Antonie de la Iezer”. Biserica este ridicată pe terenul care aparține Fundației Gheorghe Haliț, în suprafață de 1.019 mp, situat pe strada Șipot nr. 14, în zona Palas. Biserica deservește comunitatea aromână din Constanța. Realizarea construcției a primit binecuvântarea Centrului Eparhial Tomis cu condiția ca după finalizarea lucrărilor aceasta să treacă, cu titlu gratuit, în patrimoniul Arhiepiscopiei Tomisului pentru a fi sfințită ca lăcaș de închinare și a intra în circuitul liturgic, misionar și social filantrop al Bisericii.

Citește și

Praznicul Botezului Domnului în Arhiepiscopia Tomisului! Când este programată tradiționala procesiune la Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii