Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea Elenă din Constanţa schimbă macazul Modificări la clădirea Teatrului de Păpuşi

ro

22 Jun, 2016 00:00 2358 Marime text
 

Comunitatea Elenă din Constanţa are undă verde de la municipalitatea constănţeană pentru reabilitarea sediului Teatrului de Păpuşi.
 
Concret, a fost obţinută autorizaţia de construire necesară pentru a realiza o închidere parţială a terasei Teatrului de Păpuşi Constanţa. Imobilul, situat pe strada Dr. Aristide Karatzali nr. 16, este, actualmente, sediul organizaţiei obşteşti a grecilor din Constanţa. Autorizaţia de Construire nr. 1166, obţinută pentru „Închidere parţială terasă acoperită existentă la etajul imobilului S+P+1E existent la Teatrul de Păpuşi”, a fost eliberată pe data de 16 iunie şi prevede o durată a lucrărilor de 12 luni.

Despre clădirea fostului Teatru „Elpis”

Clădirea vizată de această autorizaţie a fost construită cu mai bine de un secol în urmă, după proiectul arhitectului francez L. Piver, şi a fost dată în folosinţă la data de 20 decembrie 1898. La început, aceasta aparţinea în totalitate Teatrului „Elpis”. Astăzi, în incinta imobilului îşi desfăşoară activitatea Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” şi Comunitatea Elenă din Constanţa.
 
În ceea ce priveşte Comunitatea Elenă din Constanţa, aceasta este o organizaţie obştească, apolitică, ce reprezintă şi apără interesele naţionalităţii elene din Constanţa. Organizaţia reuneşte cetățeni români şi nu numai, de naționalitate elenă, aparținând tuturor categoriilor sociale.
 
Comunitatea Elenă Constanţa a fost fondată la 5 februarie 1990 şi a dobândit personalitate juridică la data de 16 martie 1990.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii