Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:02 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a comunicat elaboratorul PUZ-ului zonei de coastă a Mării Negre Comisiei tehnice de urbanism a Primăriei Constanţa

ro

16 Mar, 2017 00:00 2344 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a făcut publică rezoluţia referitoare la documentaţiile analizate în cadrul şedinţei din 7.03.2017.
 
Întrunită în şedinţă în data de 7.03.2017, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului a analizat documentaţiile prezentate pentru PUZ-ul zonei de coastă a Mării Negre şi a exprimat următorul punct de vedere: elaboratorul a declinat invitaţia, urmând să transmită o adresă explicativă privind stadiul elaborării documentaţiei.
 
Reamintim că, în urma analizării documentaţiei de urbanism pentru proiectul PUZ - zona de coastă a Mării Negre, elaborată de societatea Om Birou de Arhitectură SRL pentru Primăria Constanţa, în temeiul contractului de prestări servicii de proiectare nr. 64514/23.04.2008, au fost formulate mai multe observaţii şi recomandări. Astfel, comisia a stabilit că este necesară realizarea unui studiu de circulaţie care să estimeze volumul de trafic atras şi generat de mobilarea propusă în zona studiată şi să determine condiţiile în care pot fi organizate atât circulaţia în interiorul zonei studiate, cât şi realizarea legăturilor cu zonele adiacente în interiorul zonei studiate şi a legăturilor cu zonele adiacente prin intermediul circulaţiilor carosabile existente perimetral zonei studiate (arterele majore care delimitează zona studiată).
 
De asemenea, traseele propuse se vor evidenţia distinct pe categorii de trafic: pietonal, transport în comun şi rutier; este necesară asigurarea unei continuităţi a rutelor pietonale şi rutiere propuse la nord şi la sud de zona studiată.

Traseu pietonal între strada Smârdan şi bulevardul Ferdinand

În plus, comisia a stabilit că se va studia posibilitatea reglementării unui traseu pietonal între strada Smârdan şi bulevardul Ferdinand, dar şi că este necesară prevederea unor zone de parcare în zonele de acces la plajă. Se vor asigura mai multe puncte care vor fi reglementate ca zone de acces, eventual transport pe verticală între nivelul cornişei şi nivelul plajei. Mai mult, se vor reglementa zonele de taluz, până la întocmirea, avizarea şi aprobarea unor studii de fundamentare geotehnice şi hidrogeologice care să aibă ca obiectiv găsirea unor soluţii de consolidare a malurilor printr-un proiect unitar.
 
Reglementarea urbanistică se va propune în baza unor studii de altimetrie şi perspective spre şi dinspre taluz, înălţimea maximă va fi limitată de necesitatea asigurării vizibilităţii asupra mării, cel puţin din capătul străzilor perpendiculare pe versant. Reglementarea taluzului trebuie să ţină cont şi de existenţa drenurilor şi a puţurilor existente. Regimul de construire va fi izolat sau cuplat, cu eventuale accente punctuale de înălţime, cu reconsiderarea şi argumentarea indicatorilor urbanistici propuşi.
 
Regulamentul Local de Urbanism va institui obligativitatea obţinerii avizului Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa pentru toate fazele ulterioare aprobării PUZ: SF, DALI, PUD, PAC, PAD. Pentru terenurile situate în zona de protecţie a mormântului Hypogeu, trebuie permise construcţii care să protejeze şi să pună în valoare monumentul arheologic. Se vor elabora PUD-uri necesare stabilirii condiţiilor de construire pentru terenuri rezultate din alipiri, dezmembrări, terenuri situate în zona de protecţie a unui monument, terenuri aflate pe taluz. 

Despre Om Birou de Arhitectură SRL 

Reamintim că Primăria Constanţa a încheiat în 24.04.2008 contractul nr. 64.514 cu societatea Om Birou de Arhitectură SRL pentru contractul „Elaborarea PUZ Zona de coastă Pescărie - Portul Tomis“, la o valoare finală de 100.000 de lei. Conform Registrului Comerţului, societatea Om Birou de Arhitectură SRL a fost înfiinţată în 1994 şi are un capital social de 200 de lei. Asociaţi sunt Horia Eugen Reit, născut pe 10.02.1966, care are un aport de 60 de lei, adică 30% din capital, Lavinia Anca Pop, născută pe 12.05.1965 care deţine 60% din capital, şi constănţeanca Narcis Gelal, născută pe 4.01.1970, care deţine 10% din capital. Administrator este Codrin Tritescu, născut pe 19.11.1965. Firma se ocupă cu activităţi de arhitectură.

Citeşte şi:

PUZ pentru zona de coastă a Mării Negre! Ce recomandări a făcut Comisia tehnică de urbanism a Primăriei (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii