Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizație de construire pentru Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța

ro

11 Jan, 2024 09:50 1644 Marime text
Primăria Constanța a eliberat Autorizația de Construire nr 20 din data de 10 ianuarie 2024, cu privire la constuirea Policlinicii Municipale Specializarea Cardiologie și Oncologie Constanța - Spital nou, inclusiv organizare de șantier, ce va fi edificat pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța.

Documentația este valabilă 24 de luni.

Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune. 

Primăria Constanța a eliberat în luna iulie 2023 un certificat de urbanism necesar investiției „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.
 
Prin CU 2148 din data de 31 iulie 2023, în spatele la Dacia Service, pe bulevardul Aurel Vlaicu va fi construită policlinica nouă, cu specializare cardiologie și oncologie. Documentația este valabilă 24 de luni
 
Reamintim că în ianuarie 2023, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR. Printre aceastea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” .

Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.   Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.  

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2. Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie.  

Citește și
Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța, în atenția APM. Se solicită acordul de mediu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii