Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului vrea să ridice o nouă mănăstire în judeţul Constanţa. Iată unde!

ro

10 Jun, 2016 00:00 5757 Marime text


Arhiepiscopia Tomisului intenţionează să reglementeze construirea pe un teren de 10.000 mp, situat în Hârşova, a unei mănăstiri cu hramul „Icoana Maicii Domnului Prodormita de la Muntele Athos“.
 
În acest sens, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus memoriul unui PUZ pentru construirea unei mănăstiri cu hramul „Icoana Maicii Domnului Prodormita de la Muntele Athos“, anexe şi dotări aferente, foişor, împrejmuire, parcare, racord la utilităţi, amplasată în localitatea Hârşova, parcela A248-1, tarlaua 53, nr. cadastral 101272.


 
Viitoarea mănăstire va fi ridicată pe un teren de 10.000 mp. Lucrarea urmăreşte realizarea unei compoziţii coerente din punct de vedere urbanistic, configurarea unei estetici a ansamblului compoziţional în zona studiată, precum şi integrarea acesteia în cadrul prevederilor Planului Urbanistic General al oraşului Hârşova. Ansamblul va fi compus din: biserică, paraclis, altar de vară, chilii, casă de protocol, trapeză, casă de oaspeţi, pangar, depozitare, rezervă de apă, parc de joacă pentru copii, parcare, carosabil, spaţiu verde, grădini de faţadă, cimitir monahal, fosă septică ecologică şi împrejmuire. Terenul pe care va fi edificată construcţia se află în partea de nord-vest a oraşului Hârşova, la o distanţă de doi kilometri de centrul oraşului şi la 100 de metri sud faţă de strada Rozelor.
 
Prin Planul Urbanistic Zonal se vor analiza situaţia existentă şi potenţialul de dezvoltare urbanistic al zonei şi se vor formula propuneri de organizare funcţională, volumetrică şi tehnică a zonei care va defini zona şi relaţiile cu arealele învecinate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tudor 15 Jun, 2016 11:23 Cand o sa gasim un anunt in care se va mentiona ca Patriarhia sau Arhiepiscopiile vor sa construiasca ORFELINATE, AZILE PENTRU BATRANI, ADAPOSTURI PENTRU SARACI? Se va intampla vreodata!
  • Braescu Petru 10 Jun, 2016 10:50 asta ne mai lipsea. Constanta e ticsita de biserici si manastiri. Un lucru mai bun nu poate face arhiepiscopia?Spre exemplu un azil de batrani!!! Da acolo nu e profit!!!!!
  • Gabi 10 Jun, 2016 09:08 Dar o scoala cand vor construi? Un spital sau altceva cu adevarat folositor! Biserica, asa cum se prezinta ea astazi, nu face decat sa prosteasca acest popor mai rau decat oricum este.