Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:24 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umbra lui Iohannis la Ziua Marinei. Cine este femeia, elegantă, sfătuitoarea lui Băsescu și a lui Iohannis (galerie foto+video)

ro

17 Aug, 2020 03:45 10542 Marime text
 
  • La Ziua Marinei, organizată anul acesta în Dana Militară a Portului Constanța, ținta privirilor tuturor a fost președintele României Klaus Iohannis.
 
Dar, parcă mult mai mult ca altădată, femeia elegantă, cu ținuta perfectă pentru acest eveniment, ce părea ar fi fost umbra președintelui.
 
Delia Dinu, căci despre ea vorbim, este consiliera lui Iohannis.
 
La cei 44 de ani ea este cea ce îl consiliază pe Iohannis.
 
Care îi ascultă, după cum se vede sfaturile.
 
Ca și Traian Băsescu de altfel pe vremea câd era președintele României.
 
Pentru că bătrânul lup de mare tot pe Delia Dinu a avut-o consilier.
 
Și se pare că este omul perfect acolo unde este pentru că, de regulă, orice șef, de oriunde nu numai de la noi, atunci când vine pe un post de conducere vine cu garnitura de oameni cu tot.
 

Dar Delia Dinu a rămas. Ceea ce mai rar se întâmplă, așa cum spuneam, dar asta demonstrează că este și de încredere.
  
Despre Delia Dinu, consilier Prezidențial, Departamentul Protocol

Delia Dinu (n. 1976) este licenţiată a Facultății de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu, 1999 (Universitatea „Lucian Blaga”).
 
A activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază în perioada 2000-2012.
 
În perioada aprilie 2005 - mai 2008 și-a desfășurat activitatea în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale. În perioada mai 2008 - august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale.
 
În  august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Washington 2012 și Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Seul 2014.
 

A fost decorată de M.S. Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, de Traian Băsescu, preşedintele României în decembrie 2009 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, de Alteţa Sa Eminentisimă Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta în februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi”, de Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2014 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, şi de E.S. Domnul Aníbal Cavaco Silva, Preşedintele Republicii Portugheze în octombrie 2015 cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor.

 
Delia Dinu a fost numită Consilier de Stat la data de 28 august 2012 și Consilier Prezidențial la data de 1 iulie 2016.
 
Conform declarației de avere din iunie 2020 are de la Administrația Prezidențială, pentru anul trecut, o indemnizație de 184.614 lei.
 
Sursa foto+video: Nicușor Bușurică-ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii