Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul militar Constanța. Gata de marș cu nava școală Mircea. Spre marea aventură. Fotografiile care fac cât o mie de cuvinte

ro

05 Jun, 2018 06:11 3525 Marime text
Ieri nava școală Mircea a plecat în marşul internațional de instrucție în Marea Mediterană și Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru și Pireu din Grecia.

Și cum un astfel de eveniment este unic în viața unui marinar redactorii noștri au fost prezenți în Portul Militar Constanța unde a avut loc ceremonia de plecare.

S-au făcut poze, au fost îmbrățișări, lacrimi, toate cele care nu lipsesc în astfel de situații.

Noi am ales, pe lângă ce am publicat ieri, o altă fotografie, care am considerat că este reprezentativă pentru astfel de momente: o tânără în uniformă, cu brațul plin de flori, urcând oe scara bricului, câtre marea aventură a vieții ei.
 
Facem precizarea că alături de echipajul de bază al navei, la bord se află 48 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeți și 14 instructori germani.

Marşul de instrucție ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o  durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului acesteia.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii