Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:20 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj „Omul anului în Forţele Navale”

ro

08 May, 2015 19:58 1437 Marime text
 
Pe faleza din faţa Comandamentului Flotei au avut loc, în această după amiază, repetiţii pentru jocurile marinăreşti şi exerciţiul demonstrativ, care fac parte din concursul „Omul anului în Forţele Navale”, ce se va desfășura mâine.
 
Peste 80 de concurenţi s-au înscris în competiţie anul acesta, la cele douăsprezece secţiuni, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei festivităţi de premiere care va avea loc sâmbătă, 9 mai, începând cu ora 18.00, la Constanţa. Evenimentul este produs în colaborare cu Televiziunea Română şi va fi difuzat, în direct, pe canalul TVR 1.
 
Performanţele obţinute de către personalul din Forţele Navale Române, în anul de instrucţie 2014, sunt dedicate memoriei eroilor români din care şi-au jertfit viaţa în luptele pentru întregirea ţării noastre, precum şi celor 20.000 de veterani de război, pe care încă îi mai avem alături de noi, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Marinarii militari vor fi prezenţi şi pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, unde vor fi organizate sâmbătă, 9 mai, în intervalul orar 18.00 - 20.30,  expoziţii de tehnică şi armament, ateliere interactive de noduri marinăreşti şi lucrări de matelotaj, exerciţii demonstrative de respingere a atacului amfibiu de pe mare, standuri de prezentare ale ofertelor educaţionale ale învăţământului militar de marină, precum şi un eveniment cultural, lansarea albumului „Prodromiţa -150”, realizat după vizita echipajului Navei-Şcoală „Mircea” la Schitul Românesc Prodromu, de pe Sfântul Munte Athos.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii