Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj O oază de liniște, înconjurată de gunoaie, pe lacul Tăbăcărie

ro

28 Jul, 2015 20:15 1985 Marime text
 
Insulița de pe lacul Tăbăcărie, din spatele bowlingului din Satul de vacanță rămâne un loc pitoresc, care inspiră liniște și ar trebui să ne ducă cu gândul spre evadarea în natură. Numai că apele care o înconjoară sunt invadate de gunoaie, iar pescărușii înșiși cad victime acolo!

Lipsa de civilizație și lipsa de interes a autorităților, ceea ce nu este o noutate în privința lacului Tăbăcărie, duce la pierzanie, pe zi ce trece, un alt obiectiv unic al Constanței.

S-ar părea că la Constanţa este o  veche meteahnă ca parcurile să nu figureze pe lista de priorităţi a edililor, spre disperarea constănţenilor, care continuă să tânjească după un loc îmbietor de plimbare mai ales acum, când spaţiile verzi se împuţinează pe zi ce trece, câzând pradă construcţiilor.

Zona pe care o vedeţi în imagini ar putea fi excelent exploatată. Reabilitată şi îngrijită, insula din nordul lacului Tăbăcărie, aflată acum sub imperiul nepăsării, locuită de broaşte şi şobolani, poate redeveni o perlă a parcului. Trebuie doar puţină implicare şi dorinţă de schimbare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii