Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:13 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini impresionante. O școală din București a fost mistuită de flăcări. Patru ore au luptat pompierii cu focul (fotoreportaj)

ro

28 May, 2018 16:25 1961 Marime text
Peste 100 de pompieri s-au luptat noaptea trecută mai bine de patru ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Școala Gimnazială nr. 124 din sectorul 5.
 
Potrivit ISU București-Ilfov, incendiul a cuprins acoperișul clădirii, suprafața afectată fiind de peste 500 mp.
 

”Având în vedere pericolul reprezentat de posibilitatea prăbușirii acoperișului, s-a acționat din exterior, pe toate laturile clădirii, prin intermediul autoscărilor și a dispozitivelor realizate. Simultan, s-a intervenit și pentru decopertarea acoperișului și crearea accesului către focarele unde se manifesta incendiul. Acțiunile au fost dispuse astfel încât să fie realizată limitarea arderii și protecția clădirilor învecinate” – au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov.

 
Au acționat 20 autospeciale stingere, 4 autoscări, echipaje de descarcerare și ambulanțe SMURD. Evenimentul nu s-a soldat cu victime și nu au fost persoane surprinse de incendiu.
 
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, elevii Şcolii nr.124 vor fi relocaţi şi vor învăţa la alte unităţi de învăţământ.
 
Mai exact, copiii din clasele pregătitoare vor fi relocaţi la Grădiniţa nr.35, cei din clasele I-IV vor învăţa la Şcoala nr.126, iar elevii de gimnaziu la Şcoala nr.143.
 
Potrivit inspectorului, citat de Agerpres, incendiul nu a afectat foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare.
 

''Au fost salvate foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. Nu a ars niciun document esenţial'', a precizat oficialul citat.

 
Totodată, purtătorul de cuvânt al IŞMB a anunţat că examenul de evaluare naţională care urmează să fie susţinut de elevii claselor a VIII-a nu va fi afectat, urmând a se desfăşura cel mai probabil la Şcoala nr.143.
 
La Şcoala nr.124 învăţau 700 de elevi.
 
Sursa foto: Facebook/ISU București-Ilfov
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii