Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Surpriza de la Cazino Constanța, de Sfânta Maria! (GALERIE FOTO)

ro

10 Aug, 2023 08:07 12312 Marime text

Cazinoul din Constanța, maiestuos și aproape la un pas de renașterea completă, se dezvăluie acum, în pragul Sfintei Marii, constănțenilor, dar și tuturor celor ce pășesc pe faleza orașului.

Dezgolit de schelele ce l-au înconjurat întru renaștere, semeț Cazinoul se arată acum, când mai are doar puțini, dar importanți pași de făcut pe drumul spre strălucirea de odinioară, dezvăluindu-se privilor curioase și dornice de admirație ale trecătorilor și lăsând loc privirii libere să observe atenția și iubirea cu care fastuosul monument a fost tratat în tot acest răstimp al restaurării, după anii de abandon pe care i-a îndurat cu stoicism, la mal de mare.

Și nu întâmplător are loc această surpriză a dezvăluirii acum, în preajma zilei de Sfântă Maria, prăznuită de credincioși pe 15 august, dar și a Zilei Marinei, Cazinoul fiind inaugurat, în urmă cu exact 113 ani, pe 15 august 1910.

Asocierea câștigătoare a licitației publice pentru reabilitarea, restaurarea, consolidarea și modernizarea Cazinoului este formată din companiile Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL.

În Secțiunea Galerie Foto pot fi admirate mai multe imagini ale Cazinoului cu fațada principală dezvelită privirilor dornice ale tuturor iubitorilor de frumos.

Citește și:

Imagini ce intră în istorie
Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii