Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj. 70 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei Naziste Comemorare a ostaşilor sovietici în Cimitirul Central din Constanţa

ro

08 May, 2015 11:22 1855 Marime text
Astăzi, la Monumentul Ostaşilor Sovietici din Cimitirul Central, Consulatul General al Federaţiei Ruse îi comemorează pe ostaşii sovietici căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.
 
Evenimentul este prilejuit de împlinirea, pe data de 9 mai, a 70 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei Naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Prima capitulare a Germaniei: 7 mai 1945
 
El subliniază că trupele germane au început să se predea, în Europa, începând cu data de 2 mai, iar primul act al capitulării Germaniei, în faţa sovieticilor, a fost semnat la 7 mai 1945 în Franţa, la Reims.
 
În ciuda actului de capitulare din 7 mai 1945, luptele cu trupele germane din Europa nu s-au încheiat imediat, ci abia la sfârşitul lunii mai.
 
Între timp, considerând că semnarea actului capitulării trebuie oficiată cu mai multă solemnitate, URSS solicită şi organizează o a doua ceremonie. În seara zilei de 8 mai 1945, a doua capitulare a nemţilor este semnată, la Berlin, din partea Germaniei, de feldmareşalul Keitel, din partea SUA – de adjunctul generalului Eisenhower, iar din partea URSS, de mareşalul Jukov – cel care cucerise Berlinul.
 
Drept urmare, statele occidentale au declarat data de 8 mai 1945 drept Ziua Victoriei în Europa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii