Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Hai să-ți arăt fântânile arteziene noaptea! Spectacol multicolor (galerie foto+video)

ro

25 Jun, 2017 09:01 11093 Marime text
Noaptea trecută, redactorii cotidianului nostru au tras o plimbare prin municipiul Constanța, așa să mai vadă ce și cum și ce se mai întâmplă.

Și le-a sărit în ochi, așa cum se spune, frumusețea unora din fântânile arteziene, care altădată erau adevărate colectoare de mizerii de care nu vrem să ne reamintim.

Acum, parcă este altceva. De altfel și imaginile se prezintă ca un adevarat spectacol de lumini și ape.

Vara trecută, Regia Autonomă Judeţeană de Apă anunţa preluarea şi înfrumuseţarea fântânilor de pe raza municipiului. Transmiterea din administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa în administrarea SC RAJA SA Constanţa a unor fântâni arteziene a fost aprobată în şedinţa din 29 iulie 2016.

Fântânile din Constanţa au fost, ani la rând, în administrarea SC Confort Urban SRL, care, la momentul respectiv, nu dispunea de specialişti şi achiziţiona servicii de întreţinere, punere în funcţiune şi dezasamblare la sfârşitul sezonului estival.

În acest context, şi directorul general al societăţii RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, a precizat că va crea un serviciu de mentenanţă a fântânilor arteziene în cadrul RAJA SA.

Vara trecută, RAJA a pus în funcţiune 11 dintre fântânile arteziene din oraş, respectiv: Fântâna din faţa Muzeului de Artă, Bazinul „Cascadă“ şi Bazinul „Pescarii“ din zona Faleza Cazino Constanţa, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din Parcul Tomis II, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, bazinul ornamental de la hotelul Sulina (staţiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotelul Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia şi fântâna din parcul Far. Lucrările au constat în repararea instalaţiilor electrice, a pompelor, a ţâşnitorilor şi a sistemelor de alimentare cu apă, dar şi în igienizarea bazinelor.

Sursa foto și video: ZIUA de Constanta


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan 27 Jun, 2017 00:30 Pe cand si fantana dragonului din zona stadionului Farul ?