Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violențe în Franța! Un adolescent a fost ucis de un polițist. Emmanuel Macron convoacă o celulă interministerială de criză (VIDEO)

ro

30 Jun, 2023 09:21 1554 Marime text
O nouă celulă interministerială de criză, vineri, la ora 13.00 (11.00 GMT) la Paris. Este pentru a doua oară în două zile, după o a treia noapte de violenţe în Franţa. 

S-a produs o tragedie! Este vorba despre un adolescent ucis de un poliţist, a anunţat preşedinţia, anunţă AFP.

Şeful statului a convocat deja o primă reuniune de criză joi dimineaţă cu miniştrii şi directorii administraţiei vizate, în centrul ad-hoc situat la Ministerul de Interne, înainte de a pleca la Bruxelles. El a denunţat violenţele "nejustificabile". Ulterior, el nu a luat cuvântul în public în capitala belgiană.

Pagube în clădiri publice, jafuri şi încă ciocniri sporadice au zguduit în noaptea de joi spre vineri numeroase oraşe din regiunea pariziană şi din provincie, după ce poliţistul care l-a ucis pe adolescentul de 17 ani în timpul unui control rutier a fost inculpat pentru omucidere din culpă şi plasat în arest preventiv după ce a refuzat să se supună ordinelor marţi la Nanterre, în apropiere de capitală.

Peste 420 de persoane au fost arestate în timpul acestei a treia nopţi de violenţe, în pofida unei prezenţe masive a poliţiei. 


Citește și: Cutremur puternic în Franța! Ce magnitudine a avut seismul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii