Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Vinurile moldoveneşti, prezente la cel mai mare târg din lume

ro

13 Mar, 2015 13:17 999 Marime text
Vinurile moldoveneşti vor fi prezente şi în acest an la expoziţia "Prowein", de la Dusseldorf, Germania, cel mai mare târg specializat din lume. Circa 24 de companii vinicole vor promova produsele de peste Prut.

În premieră, la expoziţie vor participa şi cinci întreprinderi producătoare de divinuri.

Potrivit directorului Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, evenimentul reprezintă locul unde oferta întâlneşte cererea.

"Dacă compania găseşte măcar un partener nou, asta deja asta oferă posibilităţi companiilor să-şi mărească exporturile. Vrem să explorăm aşa pieţe mari precum SUA şi China. Asta ne va oferi posibilitatea de a compensa acele pierderi pe care le avem din cauza sistării exporturilor în Rusia. Vom convinge mai mulţi oameni că vinurile din Republica Moldova sunt bune", a spus Dumitru Munteanu.

Companiile vinicole participă la târgul "Prowein" din Germania, anual, încă din 2002. Saltul calitativ a fost făcut însă anul trecut, când vinurile noastre au fost promovate sub brandul unic de ţară "Vinul Moldovei. O Legendă Vie". Atunci, la târg au participat 11 companii vinicole.

În acest an, expoziţia de la Dusseldorf se va desfăşura în perioada 15-17 martie. Aceasta va fi concentrată pe o suprafaţă de cinci hectare. Organizatorii prognozează un număr şi mai mare de vizitatori,  producători şi distribuitorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii