Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:18 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ministru avertizează „Aveţi grijă cu şcolile Gulen, să nu se întâmple şi în România ca în Turcia“

ro

18 Aug, 2016 07:08 1004 Marime text
Nihat Zeybekci, ministrul turc al Economiei, a avertizat ieri, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că şcolile din mişcarea Gulen din România ar putea fi la baza unei lovituri de stat precum cea din Turcia din urmă cu o lună, transmite Rtv.net.
 

 „Vă privim ca pe nişte prieteni şi vă spun cu toată sinceritatea să aveţi mare grijă cu şcolile organizaţiei teroriste FETO, este posibil să se întâmple peste ceva vreme şi aici ce s-a întâmplat în Turcia“, a susţinut ministrul turc.

 
În ce priveşte reacţia autorităţilor române în legătură cu şcolile, Zeybekci a spus că acestea trebuie să acţioneze cum consideră că este corect.
 

„Noi am trecut prin aşa ceva şi nu vă dorim să treceţi prin această experienţă“, a mai spus demnitarul, citat de Rtv.net.

 
Nihat Zeybekci a declarat că în România este greu de înţeles această „organizaţia teroristă“ cu mai multe feţe care practică un tip de islamism distorisionat. De asemenea, Hihat Zeybekci a susţinut că şcolile din mişcarea Gulen "racolează" copii începând cu vârsta de cinci ani, uneori chiar copii al unor demnitari înalţi, în care investesc foarte mult, ca apoi să-i plaseze în instituţii publice.
 
Ministrul turc al Economiei s-a aflat într-o vizită de două zile în România, în perioada 16 – 17 august. Zeybekci a avut o întâlnire cu omolgul său român Costin Borc, pe care l-a informat în legătură cu situaţia din Turcia, dar cei doi oficiali au discutat şi despre dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Turcia. Nihat Zeybekci a mulţumit statului român pentru „reacţia fermă“ pe care a avut-o după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie şi a subliniat că România este un partener strategic al Turciei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii