Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a fost decapitat în apropiere de Paris. Autoritățile investighează un posibil caz de terorism

ro

16 Oct, 2020 20:40 1775 Marime text
Un bărbat a fost decapitat în apropiere de Paris, au confirmat autoritățile franceze, vineri, pentru Euronews. Potrivit postului BFMTV, surse din poliție susțin că presupusul autor al crimei a fost împușcat mortal într-o localitate vecină, în Eragny, conform b1.ro.

Presa locală a transmis că victima a fost decapitată în localitatea Conflans Saint-Honorine, care se află în nord-vestul capitalei franceze. Conform informațiilor obținute de BFMTV, incidentul s-ar fi petrecut în jurul orei locale 17, lângă o școală. Presupusul autor al crimei avea la el un cuțit și a amenințat mai mulți ofițeri de poliție, care apoi au deschis focul.

Poliția a demarcat un perimetru de siguranță și i-a sfătuit pe localnici să evite zona.

Parchetul antiterorist a anunțat că analizează cazul și a deschis o anchetă pentru o crimă ce ar putea avea legături cu o organizație teroristă.

Postul public de televiziune France 3 a relatat că Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne, care se afla într-o călătorie în Maroc, a devis să revină de urgență la Paris.

UPDATE

Victima agresorului este un profesor care a reuşit să îi înfurie pe părinţi după ce a arăta televilor un desen cu Profetul Mohomed la lecţia despre libertatea de exprimare. Acest fapt a înfuriat un părinte care l-a atacat pe profesor cu un cuţit de bucătărie şi i-a tăiat capul, conform surselor Le Parisien.

Conflans Saint-Honorine (Yvelines) se află la nord de Paris, iar martorii spun că agresorul care l-a decapitat pe bărbat a strigat "Allahu Akbar", înainte de a comite fapta. El a fost ulterior împuşcat de poliţie la Eragny (Val d'Oise), însă nu a decedat, fiind doar rănit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii