Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Imnul țării a fost interpretat de de o orchestră în Kiev, în timp ce trupele ruse înaintează spre capitală

ro

09 Mar, 2022 16:26 1179 Marime text
Orchestră, foto cu rol ilustrativ: unsplash/ Lucas Alexander

Într-un act de sfidare în deja celebra piaţă Maidan din Kiev, unde proteste recente au dejucat planurile Moscovei în Ucraina, o orchestră s-a adunat miercuri, 9 martie, în faţa unei mici mulţimi pentru a interpreta imnul naţional în timp ce forţele ruse înaintau spre oraş. 

Orchestra simfonică din Kiev a interpretat şi un fragment din "Odă bucuriei", de Ludwig van Beethoven, aflată la originea imnului Uniunii Europene, amintind dorinţa guvernului ucrainean de a se apropia de Europa şi de a se îndepărta de orbita Rusiei.

Mii de civili s-au alăturat unităţilor locale de apărare pentru a sprijini forţele armate ucrainene, iar în unele zone aflate sub controlul rusesc numeroşi civili s-au adunat pe străzi pentru a protesta.

Moscova a lansat ceea ce numeşte o „operaţiune militară specială" în Ucraina pe 24 februarie pentru a distruge capacităţile militare ale ţării vecine şi a elimina ceea ce susţine că sunt naţionalişti periculoşi de la Kiev.

Kievul a fost în cea mai mare parte ferit de bombardamentele intense care au devastat zone din alte centre urbane, inclusiv Harkov, Mariupol şi Sumî, însă forţele ucrainene îşi întăresc apărarea în aşteptarea unui atac în forţă.

Concertul de miercuri a avut loc în marea piaţă în care mii de protestatari ucraineni au protestat în 2013 şi 2014 opunându-se deciziei preşedintelui de la acea vreme Viktor Ianukovici de a suspenda discuţiile cu UE şi de a reînvia legăturile cu Moscova. 

sursa Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii