Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Dmitri Medvedev avertizează că anumite atacuri ucrainene pe teritoriul Rusiei riscă să atragă un răspuns nuclear

ro

11 Jan, 2024 18:25 976 Marime text
Foto: Google Maps
  • Un colaborator apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat joi că orice atacuri ucrainene asupra locurilor din Rusia de lansare a rachetelor, folosind arme livrate de SUA şi aliaţii lor, riscă să atragă un răspuns nuclear din partea Moscovei, transmite Reuters.
     
Un colaborator apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat joi că orice atacuri ucrainene asupra locurilor din Rusia de lansare a rachetelor, folosind arme livrate de SUA şi aliaţii lor, riscă să atragă un răspuns nuclear din partea Moscovei, transmite Reuters, conform Agerpres.

Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a afirmat că unii comandanţi militari ucraineni iau în considerare lovirea cu rachete cu rază lungă furnizate de Occident a unor locuri din Rusia de lansare a rachetelor.

El nu a oferit alte detalii despre presupusul plan şi numele comandanţilor vizaţi.

''Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă un singur lucru şi anume că ei riscă să fie activat paragraful 19 al fundamentelor politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare'', a scris Medvedev pe aplicaţia Telegram.

''Acest lucru ar trebui să fie reamintit'', a adăugat fostul preşedinte rus.


Riscul unei escaladări nucleare a sporit de la începerea invaziei ruse în Ucraina.

SUA şi Rusia sunt de departe cele mai mari puteri nucleare: Vladimir Putin controlează 5.889 de focoase nucleare, în timp ce preşedintele american Joe Biden 5.244 de focoase nucleare, potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani. 


Citește și:
Israel-Hamas: Apropierea între Israel și tarile arabe - cel mai bun mijloc de a izola Iranul, afirmă Blinken
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii