Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Centrul de agrement bombardat de ruși în Sergheevca este un sanatoriu pentru copii. O persoană a murit, iar altele sunt rănite

ro

01 Jul, 2022 16:07 1031 Marime text
Centrul bombardat, foto: Facebook

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, precizează că centrul agrement bombardat de ruși în Sergheevca, regiunea Odesa este, de fapt, un sanatoriu pentru copii, renovat de autoritățile de la Chișinău. Cei mici aveau posibilitatea de a beneficia acolo de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. 

Autoritățile mai spun că activitatea centrului a fost sistată în perioada pandemiei, fiind pregătite planuri pentru realuarea activității, distruse, însă, de război.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ala Nemerenco menționează că structura sanatoriului nu a fost grav afectată, însă geamurile „au fost făcute țăndări”.

Din păcate, cinci colaboratori ai centrului sunt răniți, iar unul dintre ei și-a pierdut viața. Toți locuiau în clădirea care a fost bombardată. 
 

„Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală. 

Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău. Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, se arată în postarea ministrului Sănătății. 


Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevca”, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, este singura instituţie de acest gen pe care Republica Moldova o are pe malul Mării Negre, în Ucraina. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii