Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia trimite comandouri în Kosovo ca răspuns la solicitarea NATO de a se alătura forţei sale de menţinere a păcii KFOR

ro

03 Jun, 2023 14:37 1375 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Facebook/KFORTurcia intenţionează să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni, ca răspuns la solicitarea NATO de a se alătura forţei sale de menţinere a păcii KFOR, ca urmare a tulburărilor din nordul ţării, a anunţat Ministerul turc al Apărării, citat de Agerpres.ro

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, preluat de Reuters, ministerul a făcut apel la reţinere şi la un dialog constructiv pentru a rezolva o criză despre care a spus că ar putea afecta securitatea şi stabilitatea regională.

''Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfăşurată în ... Kosovo pe 4-5 iunie'', a precizat ministerul.


O criză politică ce a degenerat în violenţe în nordul Kosovo s-a intensificat de când primari de etnie albaneză şi-au preluat mandatul în zona majoritar sârbă din regiune, fapt pentru care SUA şi aliaţii lor au criticat Pristina. Populaţia majoritar sârbă a boicotat alegerile din aprilie, care au permis să fie aleşi etnici albanezi.

În violenţele de luni, 30 de membri ai forţelor de menţinere a păcii şi 52 de sârbi care au protestat împotriva instalării primarilor au fost răniţi.

Violenţele au determinat NATO să anunţe că va trimite trupe suplimentare, pe lângă cei 700 de soldaţi care se află deja în drum spre ţara balcanică, pentru a consolida misiunea sa de 4.000 de soldaţi.

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii