Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:56 07 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în Franța Cel puțin 13 oameni morți în urma unor ploi apocaliptice

ro

15 Oct, 2018 21:01 1151 Marime text
 Cel puţin 13 oameni au murit în Franţa, într-un departament de lângă Toulouse, lovit de cele mai puternice inundaţii din ultimii aproape 130 de ani, scrie Digi 24. 

Ploi apocaliptice au umflat râurile din unele zone şi cu opt metri.

În 50 de comune a turnat azi-noapte în şase ore cât pentru jumătate de an.

Mii de case sunt inundate, iar operaţiuni de salvare dramatice sunt în plină desfăşurare.

Şapte elicoptere au fost trimise în departamentul Aude din sudul Franţei pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Mii de oameni nu au cum să iasă altfel din casele înconjurate de ape. Coşmarul a început azi-noapte, când pompierii au fost nevoiţi să se recunoască învinşi de puhoaie.
 
Sudul Franţei este lovit de cele mai puternice inundaţii din anul 1891 încoace. Localnicii fuseseră avertizaţi că se apropie furtuna, dar nimeni nu se aştepta să crească nivelul apei atât de mult şi atât de repede. În toiul nopţii, oamenii au fost treziţi de răpăitul ce vestea prăpădul.

În regiunea lovită de inundaţii, penele de electricitate sunt frecvente. Toate şcolile au fost închise, trenurile şi maşinile nu mai circulă. Şosele şi căi ferate sunt acoperite de puhoaie.

Francezii care s-au trezit în mijlocul şuvoaielor sunt atât de şocaţi, încât la Carcassone, unul dintre cele mai mari oraşe din departamentul afectat de inundaţii, un grup de medici acordă asistenţă psihologică celor traumatizaţi de asaltul apelor.

În marea de panică, meterologii aduc veşti rele francezilor. Ploi abundente sunt aşteptate cel puţin până mâine seară în sudul Hexagonului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii