Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:45 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de migranți, salvați pe mare de autoritățile spaniole

ro

25 Jun, 2018 21:17 377 Marime text
Peste 600 de migranţi, dintr-un total de 616 aflaţi la bordul a 20 de ambarcaţiuni, au fost salvaţi în cursul zilei de luni în largul Spaniei, au precizat luni serviciile spaniole de salvare pe mare pe contul lor de Twitter, informează AFP.

În strâmtoarea Gibraltar, 377 de persoane repartizate în 18 ambarcaţiuni au fost preluate şi transportate în porturile Tarifa şi Barbate.

În paralel, 236 de migranţi, inclusiv patru minori, au fost salvaţi mai la est, în Marea Alboran, între Spania şi Maroc. Aceştia au fost transportaţi la bordul a cinci ambarcaţiuni în porturile Motril şi Almeria.

Trei tineri magrebieni au fost de asemenea recuperaţi la bordul unui caiac în largul Tarifa, la vest de strâmtoarea Gibraltar, unde au fost conduşi, a precizat organismul public Salvamento Maritimo.

Sâmbătă, peste 750 de migranţi au fost salvaţi pe mare de către gărzile de coastă spaniole în aceleaşi zone.

Aceste cazuri survin la mai puţin de o săptămână după sosirea la Valencia a navei Aquarius, care a adus în Spania 630 de migranţi, pe care Italia şi Malta au refuzat să-i primească.

Tensiunile rămân puternice în Europa pe această temă la o zi după minisummitul care a reunit 16 ţări din UE la Bruxelles, dar care nu s-a încheiat cu adoptarea unor măsuri concrete.

Spania este a treia poartă de intrare pentru migranţi în Europa, după Italia şi Grecia.

Dacă numărul migranţilor care încearcă să traverseze Marea Mediterană s-a redus la jumătate de la începutul anului, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, cel al sosirilor în Spania s-a triplat, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Între 1 ianuarie şi 20 iunie, 12.155 de migranţi au sosit în Spania pe mare. În această perioadă, 292 de migranţi au murit încercând să ajungă pe coasta spaniolă.

În total, 960 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană în această perioadă, potrivit OIM.

Sursă: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii