Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA, presiuni asupra Iranului pentru a pune capăt vânzării de drone Rusiei

ro

16 Aug, 2023 10:28 907 Marime text
Sursă: Pixabay
  • În paralel, SUA şi Iranul au negociat şi un schimb de prizonieri, iar Teheranul a permis transferul a cinci cetăţeni americani din închisoare în arest la domiciliu. 
Statele Unite ale Americii presează Iranul să pună capăt vânzării de drone şi piese pentru drone către Rusia, în cadrul discuţiilor privind o „înţelegere nescrisă“ între Washington şi Teheran de diminuare a tensiunilor, consemnează Agerpres.

Washingtonul şi Iranul încearcă să reducă tensiunile şi să reia tratativele privind programul nuclear iranian, context în care secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat marţi că ar saluta orice pas iranian în direcţia scăderii „ameninţării sale nucleare crescânde“.

În paralel, SUA şi Iranul au negociat şi un schimb de prizonieri, iar Teheranul a permis transferul a cinci cetăţeni americani din închisoare în arest la domiciliu. Săptămâna trecută, surse au declarat că Iranul ar putea elibera cinci cetăţeni ai SUA în cadrul unui acord vizând deblocarea de fonduri iraniene aflate în Coreea de Sud în valoare de şase miliarde de dolari. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii