Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:44 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA nu-şi vor retrage trupele prezente pe teritoriul sirian. Ce a declarat ambasadorul american la Naţiunile Unite, Nikki Haley

ro

15 Apr, 2018 21:09 511 Marime text
SUA nu-şi vor retrage trupele prezente pe teritoriul sirian până când obiectivele care stau în faţa lor nu vor fi fost atinse, a avertizat duminică ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, citată de AFP şi Reuters, după cum informează Agerpres.ro. 
 
Într-o intervenţie la canalul Fox News, Nikki Halley a prezentat o listă cu trei obiective pe care Washingtonul intenţionează să le atingă:să aibă certitudinea că nicio armă chimică nu poate fi folosită într-un mod ce ar constitui o ameninţare pentru interesele SUA; ca gruparea jihadistă Statul Islamic să fie învinsă şi ca SUA să poată supraveghea activităţile iraniene.
 
Obiectivul rămâne "de a vedea soldaţii americani întorcându-se, dar noi nu vom pleca fără să ne fi îndeplinit aceste misiuni", a afirmat ea.
 
De la alegerea sa, Donald Trump şi-a înmulţit mesajele contradictorii cu privire la problema siriană. El a spus că doreşte ca cei doi 2.000 de militari prezenţi în Siria să părăseasăn această ţară, înainte de a declara sâmbătă că occidentalii sunt dispuşi să-şi accentueze reacţia militară dacă Bashar al-Assad nu încetează să recurgă la armele chimice.
 
Întrebată despre relaţiile SUA cu Rusia, Nikki Haley a spus că acestea sunt "extrem de tensionate", dar că Statele Unite încă mai speră într-o îmbunătăţire a lor.

Sursa: Agerpres.ro. 
sursa foto: Google Maps
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii