Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA La exact trei ani de la asaltul asupra Capitoliului, suspecții au ajuns în spatele gratiilor

ro

06 Jan, 2024 19:16 730 Marime text
Foto: Google MapsLa exact trei ani după asaltul asupra Capitoliului Statelor Unite, poliţia federală americană a anunţat sâmbătă arestarea a trei persoane căutate intens pentru participarea lor la acest eveniment care a marcat profund SUA, relatează France Presse citat de Agerpres.ro

Jonathan Pollock, Olivia Pollock şi Joseph Hutchinson au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţa la o fermă din Groveland, Florida, a declarat FBI într-un comunicat. Ei urmează să compară luni în faţa unui tribunal federal din oraşul Ocala, situat în centrul peninsulei Florida.

Cei trei suspecţi sunt urmăriţi penal în special pentru agresiune asupra funcţionarilor publici, tulburarea ordinii publice în incinta Capitoliului şi intruziune violentă fără autorizaţie.

Poliţia oferea o recompensă de 30.000 de dolari pentru orice informaţie permiţând localizarea lui Jonathan Pollock, un sudor în vârstă de 24 de ani "considerat înarmat şi periculos".

În decursul a 35 de luni ale unei anchete ramificate şi care se desfăşoară în continuare, autorităţile americane au pus sub acuzare peste 1.200 de persoane, în aproape cele 50 de state ale ţării, pentru participarea lor la insurecţia din 6 ianuarie 2021. Mai mult de jumătate au fost condamnate.

Acestea s-au opus certificării victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie 2020.

Donald Trump nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea în aceste alegeri şi neagă cu fermitate că şi-ar fi incitat susţinătorii să atace sediul Congresului.

Problema centrală a responsabilităţii sale în acest eveniment istoric, care ar putea duce la nerecunoaşterea eligibilităţii sale pentru alegerile prezidenţiale din 2024, va fi examinată la 8 februarie de Curtea Supremă. Deocamdată, el rămâne marele favorit la alegerile primare republicane.

Potrivit unui sondaj publicat săptămâna aceasta, realizat în comun de Washington Post şi Universitatea din Maryland, 39% dintre americani cred că asaltul asupra Capitoliului a fost rezultatul unui complot urzit de FBI. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii