Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA a făcut publice imaginile! Un avion de vânătoare rusesc care forțează doborârea dronei americane MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre (VIDEO)

ro

16 Mar, 2023 12:27 1409 Marime text
 
Două aeronave rusești Su-27 au efectuat o interceptare nesigură și neprofesională cu o aeronavă MQ-9 fără pilot pentru informații, supraveghere și recunoaștere a forțelor aeriene americane care operează în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre la 14 martie 2023. Su-27 rusești au aruncat combustibil pe și a lovit elicea MQ-9, determinând forțele americane să fie nevoite să doboare MQ-9 în apele internaționale.

Imaginile video au fost făcute publice de  Comandamentul European al Armatei Americane. 

Amintim că, Departamentul de Stat al SUA l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, pentru a-i transmite îngrijorările SUA în legătură cu acest incident, primul de la izbucnirea războiului din Ucraina în urmă cu peste un an.
"Mesajul care i-a fost transmis ambasadorului rus este că ei trebuie să fie mai atenţi atunci când zboară în spaţiul aerian internaţional în apropiere de proprietăţi americane care, din nou, zboară în moduri complet legale, desfăşurând misiuni în sprijinul intereselor noastre naţionale de securitate", a spus Kirby într-un interviu pentru CNN.
"Ei sunt cei care trebuie să fie mai atenţi", a adăugat el.
 

Kirby a afirmat de asemenea că drona de supraveghere MQ-9 nu a fost recuperată şi ar putea să nu fie recuperată niciodată, dată fiind adâncimea Mării Negre în zona unde a fost doborâtă.
"Nu a fost recuperată. Şi nu sunt sigur că vom reuşi să o recuperăm. Acolo unde a căzut în Marea Neagră apa este foarte adâncă. Prin urmare, încă evaluăm dacă pot exista încercări de recuperare. S-ar putea să nu existe", a declarat Kirby.

Pentagonul a spus că unul din avioanele ruseşti Su-27 a lovit marţi elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce Ministerul Apărării rus a dat vina pe "manevrele bruşte" ale dronei pentru prăbuşire şi a precizat că aeronavele sale nu au intrat în contact cu dispozitivul.

Antonov, ambasadorul rus, a declarat că drona "se îndrepta deliberat şi provocator spre teritoriul rus cu dispozitivul de recepţie-transmisie oprit".

foto-video: dvidshub.net

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii