Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soldaţi care acţionează în Fâşia Gaza au ucis trei ostatici israelieni "identificaţi din eroare" drept o "ameninţare"

ro

16 Dec, 2023 08:49 661 Marime text
foto: UnsplashArmata israeliană a anunţat vineri că soldaţi care acţionează în Fâşia Gaza au ucis trei ostatici israelieni "identificaţi din eroare" drept o "ameninţare", relatează AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.ro

"În timpul luptelor din Choujaiya (nord), armata a identificat în mod eronat trei ostatici israelieni ca fiind o ameninţare. Drept urmare, soldaţii au deschis focul în direcţia lor şi au fost ucişi", a declarat pentru televiziune purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.


Victimele sunt Yotam Haim şi Samer al-Talalka, ambii răpiţi din kibbutz-ul Nir Am în timpul atacului sângeros lansat la 7 octombrie de Hamas în sudul Israelului, se arată într-un comunicat al armatei.

Familia celui de-al treilea ostatic ucis nu a vrut ca identitatea acestuia să fie făcută publică. Cadavrele au fost repatriate în Israel.

Armata israeliană a subliniat că cei trei au murit "într-o zonă de luptă activă" în care soldaţii săi duc "o luptă continuă de câteva zile" împotriva luptătorilor Hamas şi a transmis "regrete profunde" familiilor victimelor, precizând că "misiunea militarilor este să-i localizeze pe cei dispăruţi şi să-i aducă acasă pe ostatici".

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii