Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful diplomaţiei ruse - „Lumea evoluează într-un mod complicat“

ro

06 Jul, 2022 10:18 888 Marime text
Sursă: Pixabay
  • Lavrov a făcut aceste declaraţii printr-un translator, în timpul unei întrevederi cu omologul său vietnamez Bui Thanh Son, la Hanoi.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a îndemnat miercuri toate ţările lumii să depună eforturi pentru a proteja legile internaţionale, în condiţiile în care „lumea evoluează într-un mod complicat“, informează Agerpres.

Lavrov a făcut aceste declaraţii printr-un translator, în timpul unei întrevederi cu omologul său vietnamez Bui Thanh Son, la Hanoi.

Afirmaţiile sale survin în condiţiile în care Rusia este acuzată de ţările occidentale de încălcarea legislaţiei internaţionale prin invazia sa asupra Ucrainei. Liderii Uniunii Europene (UE) au îndemnat Moscova să respecte o decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie, potrivit căreia Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Ucraina.

„Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în cadrul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei şi relaţiile dintre cele două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate", a declarat Lavrov în timpul întrevederii.


Vietnam şi Rusia au relaţii strânse ce datează încă de pe vremea Uniunii Sovietice, iar Hanoi nu a condamnat până acum războiul Rusiei în Ucraina, război pe care Moscova îl numeşte „operaţiune specială".

Vizita lui Lavrov la Hanoi a avut loc în contextul în care cele două ţări sărbătoresc 10 ani de la stabilirea unui „parteneriat strategic cuprinzător".

Lavrov urmează să se deplaseze săptămâna aceasta în Indonezia, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor din G20
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii