Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul general al NATO, alarmat de anunţul lui Putin privind punerea ​forțelor nucleare ruse „în stare de alertă specială”. "Este un comportament iresponsabil"

ro

27 Feb, 2022 18:14 1546 Marime text
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat duminică, 27 februarie, alarmat de decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a pune în alertă "forţele de descurajare" ale armatei ruse, care pot include şi o componentă nucleară, transmite dpa.



Într-un interviu acordat duminică postului BBC, Stoltenberg a apreciat că anunţul făcut de Putin dovedeşte cât de "gravă" este confruntarea pe tema invadării Ucrainei de către Rusia.


Într-o intervenţie separată la postul de televiziune CNN, Stoltenberg a denunţat "o retorică periculoasă" şi un "comportament iresponsabil".



"Aceasta este o retorică periculoasă. Acesta este un comportament iresponsabil. Şi, desigur, când combini această retorică cu ceea ce face (Rusia) pe teren în Ucraina - poartă un război împotriva unei naţiuni independente, suverane, declanşează o invazie masivă asupra Ucrainei - situaţia devine şi mai gravă", a apreciat Stoltenberg la programul "State of the Union" de pe CNN, citat de Reuters.



Agenţia dpa aminteşte că Putin a ordonat duminică punerea în alertă a "forţelor de descurajare" ale armatei ruse, potrivit unei înregistrări video distribuite de Kremlin. Şeful statului rus s-a referit la "arme de descurajare", dar nu a menţionat explicit armele nucleare, notează dpa.

Președintele Vladimir Putin a decis punerea forțelor nucleare ruse “în stare de alertă specială”, ca răspuns la “sancțiunile ilegitime ale Occidentului”.



Liderul rus le-a transmis ministrului Apărării Serghei Șoigu și șefului personalului general, Valery Gerasimov, că “țările occidentale nu iau doar acțiuni economice neprietenoase împotriva țării noastre (…), dar liderii marilor țări NATO aduc comentarii agresive la adresa țării noastre. Așadar, am ordonat ministrului Apărării și șefului Statului Major punerea în stare de alertă a forțelor nucleare de descurajare”, a mai precizat Putin. 


Foto facebook/ Jens Stoltenberg

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii